Ugrás a fő tartalomra

Cecelia Ahern: U.i.: Szeretlek

Érdekes, mert bár Cecelia Ahentől több regényt is olvastam (ld. később), az egyik legismertebb műve valahogy kimaradt - de most, így karácsony környékén pótoltam.

A főszereplő Holly-t tragédia éri: férje fiatalon, agydaganatban meghal. Emiatt a nő teljesen magába roskad. Ámde egyik nap kap egy csomag levelet, meghatározva, hogy szépen sorjában, egyenként, minden hónap első napján nyithatja ki a következőt. A levelek egytől egyig férje üzeneteit tartalmazzák, amelyekben különféle "feladatokkal" arra bíztatja feleségét, hogy merjen élni. Legyen az új ruha vásárlás, karaoke vagy akár utazás.

Miközben telnek a napok, és Holly (és az olvasó is) várja, vajon mi lesz a következő levélkében, megismerhetjük a nő családját, szüleit és testvéreit. No meg a két legjobb barátnőt, akik valóban feldobják nemcsak Holly, hanem a regény hangulatát is.

Történnek persze fordulatok is, megjelenik jóképű pasi is a színen, meg mikor a végefele a barátnők életébe is különböző változások állnak be, természetesen az is hatással van Hollyra.
Vajon enyhül a fájdalma és a gyásza az idő múlásával? Segítenek az apró üzenetek? 

Kellemes kis regény volt, néhol szomorkás és megható, néhol vicces, néhol meg inkább csak lapoztam... SPOILER egy biztos, szeritem Holly elindult egy úton, és jó, hogy az írónő még az új szerelemmel is váratta kicsit, mert ehhez valóban idő kell.

Cecelia Aherntől korábban az alábbi könyveket olvastam:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fognyűvő Manócska (Hanna Künzel, Günter Schmitt)

Gyermekkorom egyik emlékezetes könyvét szeretném most bemutatni nektek, amely a fogmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Főszereplője, Gergő, az a kisfiú, aki nagyon szereti az édességeket (csokit, cukorkát, nyalókát - innen a gúny-beceneve), a fogmosást azonban mindig elsumákolja. Egyik este egy zöld cukorfejű kis manó jelenik meg a szobájában, kalapáccsal a kezében. Másnap Gergő iszonyú fogfájásra ébred. A manócska ugyanis éjszak kifúrta a fogát! Vajon mi történik ezután Gergővel a fogorvosi rendelőben? Megváltozik az eset után? Gyerekként nagyon nagy hatással volt rám ez a könyv, sokáig abban a tudatban éltem, hogy lyukas fogainkat valóban egy gonosz kis manócska okozza. A könyv még ma is megvan szüleimnél, már 4 éves kislányom is jól ismeri, és szorgalmasan sikálja a fogát esténként. Sőt, legutóbb, mikor szegény nagypapájának fogorvoshoz kellett menni, megjegyezte: "Biztos nem mosott fogat!" :)) Sajnos nem tudom, hol lehet beszerezni a könyvet. Az antikvari

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie? Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is. Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból

Dr. Metzing Miklós: Gimnasztika

Mint látjátok, ismét nagyon eltűntem, ám ennek megvan az oka. Elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, gyerekfitnesz oktatónak tanulok (a Zumba és Zumba Kids oktatói papírom ugye megvan, tartok is gyerekeknek órát, ám ez kevés, ezért is vágtam bele ebbe a tanfolyamba). Így mostanában ilyen olvasmányaim vannak, mint Dr. Metzing Miklós Gimnasztika könyve. Szerintem akinek nem kell levizsgázni belőle (mint nekem), annak is érdekes lehet ez a tankönyv. Bár viccesnek tűnhet laikusok szemében, hogy pálcikaemberekkel ábrázol, ezek mind-mind fontos elemek ahhoz, hogy jó órát tudjunk tartani, és ismerjünk minden mozdulatot. A könyv részletesen végigvezet minket a gimnasztika rejtelmein, kezdve az eredetével, alapfogalmakkal, de a gyakorlatrendszereket és a szakkifejezéseket is nagyon jól bemutatja. Mindez hol pálcikaemberekkel, hol képekkel is illusztrálva. Persze ahhoz, hogy valaki jó edző vagy tornatanár legyen, nem elég bemagolni a könyvet, hanem gyakorlatban is "nagyon ott kell len