Ugrás a fő tartalomra

Fejős Éva: Karibi nyár

Nyáron mindig jól jön egy kis könnyed, nyaralós olvasmány, ezért is választottam "Fejős Évát" a könyvtárból (meg azért is, mert már régen olvastam tőle könyvet). A Karibi nyár azonban nem csupán egy nyári, romantikus, csöpögős "mese".
Már a helyszíne is érdekes, ugyanis egy óceánjáró luxushajón jártszódik, és a különféle szereplők is itt "gyűlnek össze". Mind különböző sorsok, különböző gonddal-bajjal. Egy azonos bennük: mindannyian a boldogságot keresik. Amelynek kulcsa, ha hinni lehet a legendának, egy kis szigeten "található". 

A regény, mint írtam, több szereplő életét és a hajón való utazását (akár ott dolgozóként - recepciós, zenész, főpincér - , akár utasként) mutatja be, emiatt több síkon fut, sőt, a múltbéli rejtélyes "gyógyító" történetét is megismerhetjük. Picit ezzel a sok szereplős dologgal az volt a bajom, hogy igazándiból mindenkiből csak egy kicsit kaptam. Jobb lett volna kevesebb szereplővel, esetleg mélyebben belemenni egy-egy életútba, eseménybe.
Főszerepőnek mégis Ladányi Niki újságíró mondható, aki körül azért bőven történnek izgalmak, szinte az élete, családtagjainak élete kerül veszélybe, még távol otthonától is. Miközben konkrétan megfenyegetik, múltbéli sötét titkok is kiderülnek. 
De van itt szerelmi szál, friss házasok nászúton, csalódott pasi, gyermekét a munka miatt otthonhagyó anya (róla is szívesen olvastam volna többet vagy tovább)... változatos tehát a paletta.

A regénynek folytatása is van Nápolyi vakáció címmel, amely szintén Ladányi Nikivel kapcsolatos.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fognyűvő Manócska (Hanna Künzel, Günter Schmitt)

Gyermekkorom egyik emlékezetes könyvét szeretném most bemutatni nektek, amely a fogmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Főszereplője, Gergő, az a kisfiú, aki nagyon szereti az édességeket (csokit, cukorkát, nyalókát - innen a gúny-beceneve), a fogmosást azonban mindig elsumákolja. Egyik este egy zöld cukorfejű kis manó jelenik meg a szobájában, kalapáccsal a kezében. Másnap Gergő iszonyú fogfájásra ébred. A manócska ugyanis éjszak kifúrta a fogát! Vajon mi történik ezután Gergővel a fogorvosi rendelőben? Megváltozik az eset után? Gyerekként nagyon nagy hatással volt rám ez a könyv, sokáig abban a tudatban éltem, hogy lyukas fogainkat valóban egy gonosz kis manócska okozza. A könyv még ma is megvan szüleimnél, már 4 éves kislányom is jól ismeri, és szorgalmasan sikálja a fogát esténként. Sőt, legutóbb, mikor szegény nagypapájának fogorvoshoz kellett menni, megjegyezte: "Biztos nem mosott fogat!" :)) Sajnos nem tudom, hol lehet beszerezni a könyvet. Az antikvari

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie? Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is. Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból

Dr. Metzing Miklós: Gimnasztika

Mint látjátok, ismét nagyon eltűntem, ám ennek megvan az oka. Elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, gyerekfitnesz oktatónak tanulok (a Zumba és Zumba Kids oktatói papírom ugye megvan, tartok is gyerekeknek órát, ám ez kevés, ezért is vágtam bele ebbe a tanfolyamba). Így mostanában ilyen olvasmányaim vannak, mint Dr. Metzing Miklós Gimnasztika könyve. Szerintem akinek nem kell levizsgázni belőle (mint nekem), annak is érdekes lehet ez a tankönyv. Bár viccesnek tűnhet laikusok szemében, hogy pálcikaemberekkel ábrázol, ezek mind-mind fontos elemek ahhoz, hogy jó órát tudjunk tartani, és ismerjünk minden mozdulatot. A könyv részletesen végigvezet minket a gimnasztika rejtelmein, kezdve az eredetével, alapfogalmakkal, de a gyakorlatrendszereket és a szakkifejezéseket is nagyon jól bemutatja. Mindez hol pálcikaemberekkel, hol képekkel is illusztrálva. Persze ahhoz, hogy valaki jó edző vagy tornatanár legyen, nem elég bemagolni a könyvet, hanem gyakorlatban is "nagyon ott kell len