Ugrás a fő tartalomra

Leiner Laura: Valahol (Bexi 5.)

A Bexi-sorozat ötödik kötete volt az, ami a legjobban tetszett nekem! Végre itt már nem csupán a megszokott (elcsépelt) dolgok vannak terítéken - ld. főhőseink csak "egymás húzzák", de nem történik semmi, a többiek poénkodnak (ld. Aszádék mindig milyen hülyék), esetleg koncert, új dal, újabb kavarás stb.- , hanem itt valóban pörögnek az események: tele titkokkal, izgalmakkal és balhékkal.

Már a helyszín is remek választás: szinte az egész regény nyáron, a Balatonnál játszódik, ami alapból megadja a hangulatot. Az a kis "kellemetlenség" már csak részletkérdés, hogy mindez a kiadótulajdonos, Balogh úr nyaralójában történik. (Aki egy nagy bunkó, valljuk be.)
Visszaugorva egy kicsit az időben áprilisig: ekkor történik az a kis "titok", ami az egész regényt végigkíséri és izgalmasabbá teszi az amúgy sem unalmas eseményeket. 

A kis banda (Bexi, Márk, Aszádék és Evelin, Anti és Daniela, no meg Körte) a nyaralóban készülnek a hétvégi rendezvényre, ahol - sajnos - Beki volt pasija, a "konkurens" Nádor Gergő is fellép. Hogy mi lesz ebből?
Történik közben egy kis kitérő Budapestre is, amely Bexi életében (majd talán) változást is hoz.
Majd miután kiderül a titok és robban a botrány, és ahogyan főhőseink a végén reagálnak erre: az mindent visz.

A vége természetesen nyitott, úgyhogy hamarosan bele is kezdek a befejező, hatodik részbe - ahol még csak sejtem, hogy majd kb. milyen irányba fognak alakulni a dolgok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fognyűvő Manócska (Hanna Künzel, Günter Schmitt)

Gyermekkorom egyik emlékezetes könyvét szeretném most bemutatni nektek, amely a fogmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Főszereplője, Gergő, az a kisfiú, aki nagyon szereti az édességeket (csokit, cukorkát, nyalókát - innen a gúny-beceneve), a fogmosást azonban mindig elsumákolja. Egyik este egy zöld cukorfejű kis manó jelenik meg a szobájában, kalapáccsal a kezében. Másnap Gergő iszonyú fogfájásra ébred. A manócska ugyanis éjszak kifúrta a fogát! Vajon mi történik ezután Gergővel a fogorvosi rendelőben? Megváltozik az eset után? Gyerekként nagyon nagy hatással volt rám ez a könyv, sokáig abban a tudatban éltem, hogy lyukas fogainkat valóban egy gonosz kis manócska okozza. A könyv még ma is megvan szüleimnél, már 4 éves kislányom is jól ismeri, és szorgalmasan sikálja a fogát esténként. Sőt, legutóbb, mikor szegény nagypapájának fogorvoshoz kellett menni, megjegyezte: "Biztos nem mosott fogat!" :)) Sajnos nem tudom, hol lehet beszerezni a könyvet. Az antikvari

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie? Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is. Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból

Dr. Metzing Miklós: Gimnasztika

Mint látjátok, ismét nagyon eltűntem, ám ennek megvan az oka. Elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, gyerekfitnesz oktatónak tanulok (a Zumba és Zumba Kids oktatói papírom ugye megvan, tartok is gyerekeknek órát, ám ez kevés, ezért is vágtam bele ebbe a tanfolyamba). Így mostanában ilyen olvasmányaim vannak, mint Dr. Metzing Miklós Gimnasztika könyve. Szerintem akinek nem kell levizsgázni belőle (mint nekem), annak is érdekes lehet ez a tankönyv. Bár viccesnek tűnhet laikusok szemében, hogy pálcikaemberekkel ábrázol, ezek mind-mind fontos elemek ahhoz, hogy jó órát tudjunk tartani, és ismerjünk minden mozdulatot. A könyv részletesen végigvezet minket a gimnasztika rejtelmein, kezdve az eredetével, alapfogalmakkal, de a gyakorlatrendszereket és a szakkifejezéseket is nagyon jól bemutatja. Mindez hol pálcikaemberekkel, hol képekkel is illusztrálva. Persze ahhoz, hogy valaki jó edző vagy tornatanár legyen, nem elég bemagolni a könyvet, hanem gyakorlatban is "nagyon ott kell len