Ugrás a fő tartalomra

Sheila Hocken: Emma meg én II. – Az új élet

A könyvtár nyári zárása előtt került a kezembe az Emma meg én című igaz történet folytatása.
Az első könyv egy látássérült lányról, és annak a vakvezető kutyájáról, Emmáról szólt: a mindennapjaikról, a kapcsolatukról, és a fiatal lány életének egyéb pillanatairól. Úgy fejeződött be, hogy Sheila egy sikeres műtétnek köszönhetően visszanyerte látását.

Itt folytatódik a történet, amelyben ismét sok érdekes esemény várható.
Először is felmerül a nagy kérdés: most, hogy Sheila már lát, mi lesz a kutyával? Aki vakvezetőnek már "nyugdíjas" (ld. 13 éves), és annyira összeszoktak, hogy a lány nem szívesen válna meg tőle. Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha leírom, hogy a csokoládészínű labrador marad - lévén ennek a könyvnek is fontos szereplője lesz.
A másik érdekes dolog, amit kiemelnék, hogy milyen érzés lehet újból látni? Milyen lehet hirtelen visszatérni vagy belecsöppenni a látó világba? Milyen lehet az, hogy kimész az utcára, és körülötted fény, lámpaoszlop, fák, emberek mindenhol. Sheila meg is rémül az elején, és továbbra is csak Emmával hajlandó sétálni, sőt, még a szemét is becsukja, mert az adja neki a biztonságérzetet. Szépen fokozatosan szokik hozzá a külvilághoz.

Az élet mindeközben zajlik: Sheilának gyermeke is születik. Ami picit furcsa volt nekem, hogy úgy éreztem (de ezt az írónő is bevallotta), hogy sokszor a kutya fontosabb volt neki, mint a saját gyereke - például mikor egy hosszabb útra ment, a kutyáért jobban aggódott, mint a kislányáért, aki úgyis jól érzi magát a nagymamával is. Ebből is látszik a szoros kapocs a nő és a kutya között.
Sheila megírja a könyvét (ami a fent említett első rész), ezáltal beszélgetésekre is hívják. Sokat utazik, eleinte Emmát is viszi magával, aki egész jól tűri a nagy felhajtást.
Az új jövevényt, a papagájt már kevésbé.
A könyv borítója már sugallja, hogy lesz még két új jövevény a családban, két fiatal labrador, akik ugyan nem Emma kölykei, de annál jobban megszeretik egymást. Emma megöregszik, ami miatt Sheila aggódik. De boldogan él az egész család, ez a lényeg.

Aki szereti a kutyás történeteket, amelyek a harmóniáról, szeretetről szólnak, annak tetszeni fog ez a könyv is. Akár esténként olvasgatni, akár a nyári melegben a strandon, ahogyan én is tettem balatoni nyaralásunk alatt.

Az első részről ITT írtam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fognyűvő Manócska (Hanna Künzel, Günter Schmitt)

Gyermekkorom egyik emlékezetes könyvét szeretném most bemutatni nektek, amely a fogmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Főszereplője, Gergő, az a kisfiú, aki nagyon szereti az édességeket (csokit, cukorkát, nyalókát - innen a gúny-beceneve), a fogmosást azonban mindig elsumákolja. Egyik este egy zöld cukorfejű kis manó jelenik meg a szobájában, kalapáccsal a kezében. Másnap Gergő iszonyú fogfájásra ébred. A manócska ugyanis éjszak kifúrta a fogát! Vajon mi történik ezután Gergővel a fogorvosi rendelőben? Megváltozik az eset után? Gyerekként nagyon nagy hatással volt rám ez a könyv, sokáig abban a tudatban éltem, hogy lyukas fogainkat valóban egy gonosz kis manócska okozza. A könyv még ma is megvan szüleimnél, már 4 éves kislányom is jól ismeri, és szorgalmasan sikálja a fogát esténként. Sőt, legutóbb, mikor szegény nagypapájának fogorvoshoz kellett menni, megjegyezte: "Biztos nem mosott fogat!" :)) Sajnos nem tudom, hol lehet beszerezni a könyvet. Az antikvari

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie? Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is. Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból

Dr. Metzing Miklós: Gimnasztika

Mint látjátok, ismét nagyon eltűntem, ám ennek megvan az oka. Elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, gyerekfitnesz oktatónak tanulok (a Zumba és Zumba Kids oktatói papírom ugye megvan, tartok is gyerekeknek órát, ám ez kevés, ezért is vágtam bele ebbe a tanfolyamba). Így mostanában ilyen olvasmányaim vannak, mint Dr. Metzing Miklós Gimnasztika könyve. Szerintem akinek nem kell levizsgázni belőle (mint nekem), annak is érdekes lehet ez a tankönyv. Bár viccesnek tűnhet laikusok szemében, hogy pálcikaemberekkel ábrázol, ezek mind-mind fontos elemek ahhoz, hogy jó órát tudjunk tartani, és ismerjünk minden mozdulatot. A könyv részletesen végigvezet minket a gimnasztika rejtelmein, kezdve az eredetével, alapfogalmakkal, de a gyakorlatrendszereket és a szakkifejezéseket is nagyon jól bemutatja. Mindez hol pálcikaemberekkel, hol képekkel is illusztrálva. Persze ahhoz, hogy valaki jó edző vagy tornatanár legyen, nem elég bemagolni a könyvet, hanem gyakorlatban is "nagyon ott kell len