Ugrás a fő tartalomra

Bobo kalandjai

Képregény rovat még nem volt ebben a blogban. Ám nemrégiben előkerült a gondosan elrakott gyermekkori képregényeim egy része (sajnos nem az összes), és kislányommal újból olvasgatom őket. Van köztük Nils Holgersson, Rózsaszín Párduc, Garfield, de amiről most ez a bejegyzés szólni fog, az nem más, mint Bobo!

Aki a nyolcvanas évek végén volt kisiskolás, biztosan emlékszik rá, amikor szinte egyidőben megjelent a Művelt Nép Könyvterjesztő Vállalat gondozásában a gyerekek két új kedvence, a Bobo és a Góliát képregény! (30 Ft-ba került akkoriban, havonta jelent meg, és milyen nagy boldogság volt, mikor megvették a szüleink!)

Bobo egy erdei manó (bár őszintén szólva, pontosan sosem tudtam, hogy miféle lény), aki a Nagyerdőben, a Barlang-lakban él. Ott talál rá a bűvös távcsőre, amelyet egyik őse hagyott rá. A mókás és tanulságos történetekből megismerhetjük az erdő lakóit, Klárit, Utas Gusztit, a Szőrmókokat, és persze Róka Miskát.

A kedves kis meséken kívül rejtvények, fejtörők is találhatók az újságban, ezeket be lehetett küldeni (2 Ft-os bélyeggel ellátott levelezőlapon), és nyerni lehetett kis apróságokat. Én is nyertem egyszer egy matricát.

Jó volt elővenni újból a még meglévő Bobo képregényeket. Azt nagyon sajnáltam, hogy pont az leges legelső rész, amikor is Bobo megtalálja a távcsövet, és síelni megy, nincs már meg nekem. Kutakodtam antikváriumok honlapjain, de ez a rész sehol sem volt meg. Míg végül a vaterán rátaláltam, és gyorsan le is csaptam rá! Érdemes tehát nem csak antikváriumok oldalain, hanem aukciós oldalakon is körülnézni, ha régi kedvenceidet keresed.
Az antikvarium.hu-n egyébként itt tekinthetők meg a Bobo képregények - sajnos a legtöbb csak előjegyzésre van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fognyűvő Manócska (Hanna Künzel, Günter Schmitt)

Gyermekkorom egyik emlékezetes könyvét szeretném most bemutatni nektek, amely a fogmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Főszereplője, Gergő, az a kisfiú, aki nagyon szereti az édességeket (csokit, cukorkát, nyalókát - innen a gúny-beceneve), a fogmosást azonban mindig elsumákolja. Egyik este egy zöld cukorfejű kis manó jelenik meg a szobájában, kalapáccsal a kezében. Másnap Gergő iszonyú fogfájásra ébred. A manócska ugyanis éjszak kifúrta a fogát! Vajon mi történik ezután Gergővel a fogorvosi rendelőben? Megváltozik az eset után? Gyerekként nagyon nagy hatással volt rám ez a könyv, sokáig abban a tudatban éltem, hogy lyukas fogainkat valóban egy gonosz kis manócska okozza. A könyv még ma is megvan szüleimnél, már 4 éves kislányom is jól ismeri, és szorgalmasan sikálja a fogát esténként. Sőt, legutóbb, mikor szegény nagypapájának fogorvoshoz kellett menni, megjegyezte: "Biztos nem mosott fogat!" :)) Sajnos nem tudom, hol lehet beszerezni a könyvet. Az antikvari

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie? Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is. Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból

Dr. Metzing Miklós: Gimnasztika

Mint látjátok, ismét nagyon eltűntem, ám ennek megvan az oka. Elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, gyerekfitnesz oktatónak tanulok (a Zumba és Zumba Kids oktatói papírom ugye megvan, tartok is gyerekeknek órát, ám ez kevés, ezért is vágtam bele ebbe a tanfolyamba). Így mostanában ilyen olvasmányaim vannak, mint Dr. Metzing Miklós Gimnasztika könyve. Szerintem akinek nem kell levizsgázni belőle (mint nekem), annak is érdekes lehet ez a tankönyv. Bár viccesnek tűnhet laikusok szemében, hogy pálcikaemberekkel ábrázol, ezek mind-mind fontos elemek ahhoz, hogy jó órát tudjunk tartani, és ismerjünk minden mozdulatot. A könyv részletesen végigvezet minket a gimnasztika rejtelmein, kezdve az eredetével, alapfogalmakkal, de a gyakorlatrendszereket és a szakkifejezéseket is nagyon jól bemutatja. Mindez hol pálcikaemberekkel, hol képekkel is illusztrálva. Persze ahhoz, hogy valaki jó edző vagy tornatanár legyen, nem elég bemagolni a könyvet, hanem gyakorlatban is "nagyon ott kell len