Ugrás a fő tartalomra

Monika Feth: Az eperszedő

Ami miatt a könyv felkeltette az érdeklődésemet, az egyrészt a címe volt, Az eperszedő - olyan rejtélyesen hangzik, másrészt pedig a borítója tetszett meg nagyon - egy vörös eper, aminek csöpög a vörös leve, ami akár vér is lehet. Monika Feth regénye ugyanis egy ifjúsági thriller - bár halálra izgulni nem fogjuk magunkat az olvasása alatt.
Adott három barátnő: Jette (ő a főszereplő), Merle és Caro, akik egy suliba járnak, és együtt bérelnek lakást. Caro, aki elég furcsa lány, beleszeret egy különös fiúba, akit titkol, rejteget, még barátnői elől is. Persze az olvasó már ilyenkor sejti, hogy ez lesz a lány veszte.
Amikor kiderül, hogy barátnőjét, Carót meggyilkolták, Jette nyilvánosan bosszút esküszik – és ezzel felhívja magára a gyilkos figyelmét. A férfi udvarolni kezd Jettének, és a lány beleszeret anélkül, hogy sejtené, valójában kivel is van dolga.- írja a könyv ajánlója.
Sokkal többet én sem tudnék hozzáfűzni, mert a könyv tulajdonképpen erről szól. Közben megismerhetjük Jette anyját, aki híres krimi író, valamit a rendőrkapitányt, tehát feltűnik egy-két mellékszereplő. Természetesen az eperszedőknek is fontos szerepe van a műben.
A könyv kb. a feléig-háromnegyedéig tetszett, azután mikor Jette fülig beleszeret egy rejtélyes pasiba (vajon kibe?), akkor már kicsit kiakadtam, hogy hogy lehet valaki ilyen vak, és mi lett a nagy szándékával, hogy majd ő kideríti, ki a gyilkos? (Érdekes, amint szerelemes lett, ez a nyomozós dolog valahogy háttérbe szorult.) Még jó, hogy barátnőjének, Merlének megmaradt az esze.
A könyv igazából nagyon kiszámítható, szinte előre lehet sejteni lehet, mi fog történni a következő oldalon, illetve mi lesz a befejezése. Azért nem bántam meg, hogy elolvastam, krimi műfaja ellenére könnyed kis olvasmány.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fognyűvő Manócska (Hanna Künzel, Günter Schmitt)

Gyermekkorom egyik emlékezetes könyvét szeretném most bemutatni nektek, amely a fogmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Főszereplője, Gergő, az a kisfiú, aki nagyon szereti az édességeket (csokit, cukorkát, nyalókát - innen a gúny-beceneve), a fogmosást azonban mindig elsumákolja. Egyik este egy zöld cukorfejű kis manó jelenik meg a szobájában, kalapáccsal a kezében. Másnap Gergő iszonyú fogfájásra ébred. A manócska ugyanis éjszak kifúrta a fogát! Vajon mi történik ezután Gergővel a fogorvosi rendelőben? Megváltozik az eset után? Gyerekként nagyon nagy hatással volt rám ez a könyv, sokáig abban a tudatban éltem, hogy lyukas fogainkat valóban egy gonosz kis manócska okozza. A könyv még ma is megvan szüleimnél, már 4 éves kislányom is jól ismeri, és szorgalmasan sikálja a fogát esténként. Sőt, legutóbb, mikor szegény nagypapájának fogorvoshoz kellett menni, megjegyezte: "Biztos nem mosott fogat!" :)) Sajnos nem tudom, hol lehet beszerezni a könyvet. Az antikvari

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie? Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is. Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból

Dr. Metzing Miklós: Gimnasztika

Mint látjátok, ismét nagyon eltűntem, ám ennek megvan az oka. Elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, gyerekfitnesz oktatónak tanulok (a Zumba és Zumba Kids oktatói papírom ugye megvan, tartok is gyerekeknek órát, ám ez kevés, ezért is vágtam bele ebbe a tanfolyamba). Így mostanában ilyen olvasmányaim vannak, mint Dr. Metzing Miklós Gimnasztika könyve. Szerintem akinek nem kell levizsgázni belőle (mint nekem), annak is érdekes lehet ez a tankönyv. Bár viccesnek tűnhet laikusok szemében, hogy pálcikaemberekkel ábrázol, ezek mind-mind fontos elemek ahhoz, hogy jó órát tudjunk tartani, és ismerjünk minden mozdulatot. A könyv részletesen végigvezet minket a gimnasztika rejtelmein, kezdve az eredetével, alapfogalmakkal, de a gyakorlatrendszereket és a szakkifejezéseket is nagyon jól bemutatja. Mindez hol pálcikaemberekkel, hol képekkel is illusztrálva. Persze ahhoz, hogy valaki jó edző vagy tornatanár legyen, nem elég bemagolni a könyvet, hanem gyakorlatban is "nagyon ott kell len