2013. október 24., csütörtök

Te mikor olvasol?

Getty Images
Neked mikor van időd olvasni?
Számtalanszor teszik fel ezt a kérdést könyves bloggereknek, így nekem is. Mikor van időm olvasni, pláne írni, hogyan tudok rá időt szakítani főállású munka, gyereknevelés, otthoni teendők, rendszeres edzés stb. mellett.

Régebben (akár tavaly is), abból a szempontból jobb volt a helyzet, hogy kislányom még aludt délután. Így egy borongós szombaton vagy vasárnapon, plédbe burkolózva, teázgatva olvasgattam, míg kisasszony szundikált. Most már főleg csak esténként van időm, és akkor sem túl sok, de nem tudok úgy elaludni, hogy minimum 2 oldalt ne olvastam volna.
Ezenkívül a mindennapi utazást is ki lehet ám használni. No nem a túlzsúfolt 4-6-os villamosra gondolok (bár ott is lehet), hanem kedvenc olvasóhelyemre, a 2-es villamosra. Ott különben mindig rengetegen olvasnak, újságot, könyvet, e-book-ot, egyetemi jegyzetet. Mondjuk vigyázni kell, mert velem már többször előfordult, hogy olyan izgalmas volt a könyv, hogy majdnem elfelejtettem leszállni.
És ha valóban izgalmas a könyv, akkor akár 100 oldal is lecsúszik egy nap. Átlag 300 oldalas könyvekkel számolva, az csupán heti 3 nap (kb. 3x1,5 óra) olvasást jelent. Ha csak fele annyit sikerül, akkor is egy hét alatt "kész van" egy könyv. Ugye hogy nem is olyan nehéz?

A legjobbat hagytam a végére. Egyszer egy kedves ismerősömnek átküldtem a blogom linkjét, hogy nézze meg, mire ő döbbenten visszakérdezett, hogy "Ezt a sok könyvet, amikről írtál, mind Te olvastad?"
Nem, a szomszéd néni! Mégis mit gondolt? :))

Olvasásra fel tehát, nincs kifogás! :)

1 megjegyzés:

  1. Este, éjjel, hajnalban, úton, vécén. Amikor csak lehet! :)

    VálaszTörlés

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...