2013. szeptember 15., vasárnap

Gyuris Stefánia: Rettegés, végzetes kór: H5N1

Most egy olyan könyvről fogok írni, amelyet tudtommal semmilyen könyvesboltban nem lehet beszerezni, és a neten se nagyon találtam róla semmit, ugyanis szerzői magánkiadás. Anyukám adta kölcsön, szerinte nagyon izgalmas - az ő egyik kedves ismerőse írta.
Valóban izgalmas, én kb. egy-másfél óra alatt végeztem is vele.

Árpád, a magyar orvos, Kínában él feleségével és kisfiával, és Chen professzornak dolgozik, bár azt maga sem tudja, pontosan milyen titkos kísérleteket folytatnak. Aztán robban a bomba: kiszabadul  a gyilkos H5N1 madárvírus, amely emberről emberre terjed, és amelynek nincs ellenszere! Sorra betegednek meg az emberek, a vírus pedig átterjed Európába is. Árpád mérlegel, és úgy dönt, hogy magára hagyja szenvedő feleségét az utolsó óráiban, és hazautazik, mert fontosabb neki, hogy kikísérletezze a vírus ellenszerét. Ebben társai is lesznek a gödöllői intézetben, egyikük "természetesen" egy magányos nő, Zsófia.
Mint ahogyan a vírusos-járványos könyveknél és filmeknél lenni szokott, a "hangulat" itt is a végsőkig fokozódik, szinte az utolsó percig izgulhatunk.
Pörgős, rövidke kis könyv tehát, és ami nekünk fontos: magyar hősökkel, akik "megmentik a világot".

Frissítve! A könyvet online is elolvashatjátok ITT. Köszönöm az írónőnek, hogy megosztotta velem - és vetetek, olvasókkal - ezt a linket!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm koalány örülök neki,hogy tetszett a könyvem !
    Ha valakit érdekel a könyv ,elolvasható konyv-es-mas.gportal.hu

    VálaszTörlés
  2. Kedves Stefánia! Szívesen, én meg köszönöm a linket, közzéteszem a bejegyzésben!

    VálaszTörlés

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...