Ugrás a fő tartalomra

Gyuris Stefánia: Rettegés, végzetes kór: H5N1

Most egy olyan könyvről fogok írni, amelyet tudtommal semmilyen könyvesboltban nem lehet beszerezni, és a neten se nagyon találtam róla semmit, ugyanis szerzői magánkiadás. Anyukám adta kölcsön, szerinte nagyon izgalmas - az ő egyik kedves ismerőse írta.
Valóban izgalmas, én kb. egy-másfél óra alatt végeztem is vele.

Árpád, a magyar orvos, Kínában él feleségével és kisfiával, és Chen professzornak dolgozik, bár azt maga sem tudja, pontosan milyen titkos kísérleteket folytatnak. Aztán robban a bomba: kiszabadul  a gyilkos H5N1 madárvírus, amely emberről emberre terjed, és amelynek nincs ellenszere! Sorra betegednek meg az emberek, a vírus pedig átterjed Európába is. Árpád mérlegel, és úgy dönt, hogy magára hagyja szenvedő feleségét az utolsó óráiban, és hazautazik, mert fontosabb neki, hogy kikísérletezze a vírus ellenszerét. Ebben társai is lesznek a gödöllői intézetben, egyikük "természetesen" egy magányos nő, Zsófia.
Mint ahogyan a vírusos-járványos könyveknél és filmeknél lenni szokott, a "hangulat" itt is a végsőkig fokozódik, szinte az utolsó percig izgulhatunk.
Pörgős, rövidke kis könyv tehát, és ami nekünk fontos: magyar hősökkel, akik "megmentik a világot".

Frissítve! A könyvet online is elolvashatjátok ITT. Köszönöm az írónőnek, hogy megosztotta velem - és vetetek, olvasókkal - ezt a linket!

Megjegyzések

  1. Köszönöm koalány örülök neki,hogy tetszett a könyvem !
    Ha valakit érdekel a könyv ,elolvasható konyv-es-mas.gportal.hu

    VálaszTörlés
  2. Kedves Stefánia! Szívesen, én meg köszönöm a linket, közzéteszem a bejegyzésben!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …