Ugrás a fő tartalomra

Sara Fawkes: Amit csak Ő akar

Sajnos nem tudok anélkül írni erről a könyvről, hogy ne vonjak párhuzamot A szürke ötven árnyalatával (E.L. James regénye, itt írtam róla). Sőt, többször éreztem úgy olvasás közben, hogy "szürke utánzat" a könyv, pedig azért eltér a történetük.

Lucy Delacourtnak nem álmai netovábbja a mostani beugró állás, de legalább fizetni tudja a számláit... egyelőre. Napjai fénypontja a reggeli liftezés: sikerül mindig úgy időzítenie, hogy mindennap láthassa a jóképű ismeretlent. De minden megváltozik, amikor egyik reggel az idegen a liftben elcsábítja a meghökkent Lucyt. Rá nem jellemző módon a lány ellenkezés nélkül megadja magát, és még csak nem is sejti, hogy buja kalandja a titokzatos férfival, akinek még a nevét se tudja, érzéki élmények egész sorozatát indítja el és örökre megváltoztatja az életét.

A főszereplő, Lucy, egy teljesen átlagos kinézetű, fillérekért dolgozó lány, szóval nem az a típus, akit egyből észrevesznek a férfiak (szürke párhuzam 1). Mégis felfigyel rá Jeremiah, a vonzó cégvezető milliárdos (szürke párhuzam 2.), akinek pont ez az egyszerű lány kell. Így Lucy a férfi a  luxuskurvája személyi asszisztense lesz. Persze szerződéssel (párhuzam 3., mondjuk itt elviekben munkaszerződésről van szó).
Picit furcsának találtam az in medias res kezdést, hogy a lány azt se tudja, ki a hapsi, és rögtön, ott a liftben, majd a parkolóban (mily romantikus körülmények) enged neki. A könyvről azt mondják, hogy sokkal több benne a szex, mint a "szürkében", ám szerintem ez nem így van. Talán az első harmada mondható valóban erotikusnak, aztán, ahogy az egyéb történések beindulnak, már nem lesz annyi szex benne. Szóval ott tartottam, hogy Lucy elég hirtelen - bár pár percet azért hezitál - belevág a furcsa viszonyba ezzel az ismeretlen, gazdag hapsival, akiről csak annyit tud, amennyi a Wikipedián fenn van (illetve még annyit se).
Majd - egy párizsi út során -  jönnek be  a mellékszálak a történetbe, mint például a két testvér viszálya, ugyanis Jeremiah-nak van egy bátyja, Lucas is. Aztán a regény átcsap krimibe, Lucy bajba kerül, majd, hogy ne essék több bántódása, "rab" lesz Jeremiah álomvillájában. A férfi tényleg úgy bánik a lánnyal, mint ami a regény címe is, hogy "Amit csak Ő akar", szóval uralkodik rajta. Itt is előkerülnek egy idő után a segédeszközök, meg az "uram"-ozás (párhuzam 4).
A regény vége fele meg bedurvulnak az események: a kezdeti erotikus regényből bűnügyi regény lesz. Szóval van itt minden.
A végén különben idegesített Lucy naivsága: most valóban azt hitte, hogy egy hapsi, akinek ráadásul rögtön odaadta magát (tehát, ahogyan Lucas mondta, semmi kihívás nem volt a nő becserkészésében) és főleg "arra" használja, az két hét után már beleszeretett?

A könyv gyorsan elolvasható, könnyed olvasmány - túl sokat azért ne várjatok tőle.
És hogy kiknek ajánlanám, illetve nem ajánlanám a könyvet? Tiniknek, naiv egyetemistáknak és pályakezdőknek semmiképp sem! :)

A könyvet köszönöm "közös könyvesünknek", a Könyvfalók blognak és a Geopen Kiadónak!

Megjegyzések

  1. Szia nem tudnád nekem Pdf formátumban elküldeni? :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, sajnos nem tudom, mivel ezt nem e-book-ban olvastam, hanem "normál" könyvben (amit már tovább is adtam azóta).
    Üdv, koalány

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …