2013. február 6., szerda

Sara Fawkes: Amit csak Ő akar

Sajnos nem tudok anélkül írni erről a könyvről, hogy ne vonjak párhuzamot A szürke ötven árnyalatával (E.L. James regénye, itt írtam róla). Sőt, többször éreztem úgy olvasás közben, hogy "szürke utánzat" a könyv, pedig azért eltér a történetük.

Lucy Delacourtnak nem álmai netovábbja a mostani beugró állás, de legalább fizetni tudja a számláit... egyelőre. Napjai fénypontja a reggeli liftezés: sikerül mindig úgy időzítenie, hogy mindennap láthassa a jóképű ismeretlent. De minden megváltozik, amikor egyik reggel az idegen a liftben elcsábítja a meghökkent Lucyt. Rá nem jellemző módon a lány ellenkezés nélkül megadja magát, és még csak nem is sejti, hogy buja kalandja a titokzatos férfival, akinek még a nevét se tudja, érzéki élmények egész sorozatát indítja el és örökre megváltoztatja az életét.

A főszereplő, Lucy, egy teljesen átlagos kinézetű, fillérekért dolgozó lány, szóval nem az a típus, akit egyből észrevesznek a férfiak (szürke párhuzam 1). Mégis felfigyel rá Jeremiah, a vonzó cégvezető milliárdos (szürke párhuzam 2.), akinek pont ez az egyszerű lány kell. Így Lucy a férfi a  luxuskurvája személyi asszisztense lesz. Persze szerződéssel (párhuzam 3., mondjuk itt elviekben munkaszerződésről van szó).
Picit furcsának találtam az in medias res kezdést, hogy a lány azt se tudja, ki a hapsi, és rögtön, ott a liftben, majd a parkolóban (mily romantikus körülmények) enged neki. A könyvről azt mondják, hogy sokkal több benne a szex, mint a "szürkében", ám szerintem ez nem így van. Talán az első harmada mondható valóban erotikusnak, aztán, ahogy az egyéb történések beindulnak, már nem lesz annyi szex benne. Szóval ott tartottam, hogy Lucy elég hirtelen - bár pár percet azért hezitál - belevág a furcsa viszonyba ezzel az ismeretlen, gazdag hapsival, akiről csak annyit tud, amennyi a Wikipedián fenn van (illetve még annyit se).
Majd - egy párizsi út során -  jönnek be  a mellékszálak a történetbe, mint például a két testvér viszálya, ugyanis Jeremiah-nak van egy bátyja, Lucas is. Aztán a regény átcsap krimibe, Lucy bajba kerül, majd, hogy ne essék több bántódása, "rab" lesz Jeremiah álomvillájában. A férfi tényleg úgy bánik a lánnyal, mint ami a regény címe is, hogy "Amit csak Ő akar", szóval uralkodik rajta. Itt is előkerülnek egy idő után a segédeszközök, meg az "uram"-ozás (párhuzam 4).
A regény vége fele meg bedurvulnak az események: a kezdeti erotikus regényből bűnügyi regény lesz. Szóval van itt minden.
A végén különben idegesített Lucy naivsága: most valóban azt hitte, hogy egy hapsi, akinek ráadásul rögtön odaadta magát (tehát, ahogyan Lucas mondta, semmi kihívás nem volt a nő becserkészésében) és főleg "arra" használja, az két hét után már beleszeretett?

A könyv gyorsan elolvasható, könnyed olvasmány - túl sokat azért ne várjatok tőle.
És hogy kiknek ajánlanám, illetve nem ajánlanám a könyvet? Tiniknek, naiv egyetemistáknak és pályakezdőknek semmiképp sem! :)

A könyvet köszönöm "közös könyvesünknek", a Könyvfalók blognak és a Geopen Kiadónak!

2 megjegyzés:

  1. Szia nem tudnád nekem Pdf formátumban elküldeni? :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, sajnos nem tudom, mivel ezt nem e-book-ban olvastam, hanem "normál" könyvben (amit már tovább is adtam azóta).
    Üdv, koalány

    VálaszTörlés

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...