Ugrás a fő tartalomra

Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Volt már olyan, hogy a hiteledet egy másikból fizetted ki? Sikerült már valaha meggyőznöd magad, hogy ha akciós terméket veszel, azzal tulajdonképpen pénzt keresel? Felvidít egy új cucc, ha rossz kedved van? Igen? Akkor te is boltkóros vagy! Akárcsak Becky Bloomwood, aki képtelen ellenállni a boltok csábításának, és csak vásárol, vásárol, vásárol.  (Libri.hu)

Bár már évek óta slágerkönyv, hozzám csak most jutott el Sophie Kinsella boltkóros sorozatának az első része, vagy A boltkóros naplója. Azt hallottam a könyvről, hogy nagyon jó, humoros, sokat lehet rajta nevetni. Igaz, nem nevettem magam rajta halálra, de azért tetszett.
A főszereplőt én például egy plázacicának képzeltem el (még mielőtt olvastam volna a könyvet), ám mint kiderült, van rendes foglalkozása, pénzügyi újságíró. Szakmája ellenére totál nem ért a pénzügyekhez, mindig túlköltekezik, tartozásai vannak, és sorra kapja a felszólító leveleket. Hiába próbál el tudatosan élni, és elhatározni, melyik nap mennyit költsön, vannak dolgok, amiknek nem tud ellenállni, legyen az egy szép sál vagy egy csokis briós.

(Kis kitérő. Bár én nem vagyok vásárlás-mániás, olyan velem is előfordult, hogy bementem csak úgy körülnézni egy ruhaboltba, és nem bírtam ki, hogy ne vegyek meg egy leárazott vagy jól kinéző terméket. Persze aztán  nyugtatgattam magam, hogy mennyire megérte, meg hogy mennyire kellett ez nekem stb. De, ha nincs pénzem, akkor azért eléggé meggondolom, mire költök, meg hát alapjába véve én azért inkább a spórolás kategóriába tartozom.)

Visszatérve a regényre. Nekem két olyan rész volt, amin nagyon jót röhögtem. Az egyik, amikor beáll a ruhaboltba dolgozni, a másik meg, amikor azt kamuzza az állásinterjún, hogy tud finnül, nem számítva a folytatásra.
Becky számos kínos szituációba keveredik, közben  természetesen egy pasi is feltűnik a színen, ám úgy néz ki, a sok kellemetlenség és félreértés után talán még a reménytelen pénzügyi helyzete is megoldódik.

A könyvnek több folytatása is van, illetve ebből a részből még film is készült. A filmről ITT olvashattok.
Sophie Kinsellától korábban az Emlékszel rám? című regényt olvastam, arról pedig ITT írtam.

Megjegyzések

  1. Én pont ezt a részt nem olvastam, csak filmben láttam, de olvastam amikor férjhez ment, babát várt, majd a kislányosat. Szerintem egyre gyengébbek lettek a részek és egyszerűen nem tudtam megérteni a vásárlásmániáját meg azt, hogy folyamatosan döntésképtelen. Mindig mindent csak húz és ebből lesznek a galibák.
    Viszont a Csörögj rám! tetszett az írónőtől. ;o)

    VálaszTörlés
  2. Szia, én közben kivettem a második részt is a könyvtárból (férjhez menőst), de még nem kezdtem bele, hát kíváncsi vagyok. Igen, azt olvastam nálad, h. a kislányos elég gyenge volt... A Csörögj rám!-ra akkor meg rákeresek :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …