2011. október 5., szerda

Maggie Stiefvater: Shiver - Borzongás

Sok mindent hallottam-olvastam már erről a könyvről, és bár eleinte nem nagyon vágytam rá, hogy elolvassam ezt a "vérfarkasos-szerelmes-tinisztorit", végül a kíváncsiságom győzött, és nekikezdtem én is.
A könyv hangulata már az elején teljesen magával ragadott: hideg tél, farkasok az erdőben, egy fiatal lány, aki túlélt egy támadást, és a titokzatos sárga szemű farkas - vajon ki lehet ő?
Mikor Sam ember alakban is megjelenik, egy különös szerelem, vagyis borzongás veszi kezdetét. 

A borzongás – Grace és Sam számára a szerelem mindig távoli volt. De amikor már kimondták, nem takargathatták tovább. Samnek küzdenie kell, hogy ember maradjon – és Grace harcol, hogy megtartsa a fiút – még ha ez a múlt sebeit, a jelen törékenységét és a képtelen jövőt jelenti is… - olvashatjuk az ajánlóban.

Ehhez a különös szerelemhez jön Jack tragédiája is, akit szintén megtámadnak a farkasok, és ezáltal ő is a sorsukra jut. Kiemelném még Oliviát, Grace szintén farkas-rajongó barátnőjét, valamint Beck-et (vezérfarkas) aki szintén fontos szerepet kap a történetben.
A történetet hol Sam, hol Grace meséli el, így váltva vannak a fejezetek. (Mondjuk egy párszor sajnos elírták, hogy épp ki meséli az adott fejezetet, de rá lehetett jönni.)
A könyv közepe fele úgy éreztem, hogy egy kicsit leült a történet, pár napig alig haladtam vele, ám a végén újból magával ragadott a lendülete, és együtt izgultam a többiekkel, vajon mi lesz Sam-mel. A lezárása pedig szomorú és szép is egyben. 
Hogy hogyan alakul Grace és Sam története a továbbiakban, elolvashatjátok a folytatásban, a Linger, majd a Forever című kötetekben.

Bár tudom, teljesen más jellegű történet, de aki egy valósághűbb farkasos történetet szeretne olvasni, annak szívből ajánlom Nicholas Evanstól A csapdát, amelyről korábban itt írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...