2011. október 19., szerda

Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Hááát, hol is kezdjem... Amennyire tetszett Katie Fforde: Tökéletes ajánlat c. regénye, annyira nem tetszett a Száz boldog esküvőm. Pedig tulajdonképpen tetszhetett is volna, mert igazi romantikus lányregény! Van benne minden, ami egy csajos regényhez kell: szerelem, barátnők, testvérek és persze esküvők. 

Sarah, a főszereplő (bár számomra mindhárom lány főszereplőnek tűnt) esküvőszervezéssel foglalkozik. Húga, Lily is férjhez készül menni, ám pont ugyanazon a napon, amikor is Saraht egy híres celeb, Carrie is felkérte álomesküvőjének megszervezésére. Egy nap két esküvő - Sarah természetesen bevállalja, és elkezdődik a sürgés-forgás, szervezkedés. Természetesen a másik két lány (barátnő) is bekerül a csapatba: Elsa esküvői ruhákat tervez, Bron pedig fodrász-sminkes és épp véget ért egy kapcsolata. Persze mindhárom lány körül sündörög egy pasi, vagyis van jelöltjük, akikkel - ezzel nem lövöm le a poént - össze is jönnek a regény végére, szóval nagyon kiszámítható minden.

Kiszámítható és picit unalmas volt tehát nekem ez a könyv, mert tulajdonképpen "csak" arról szólt hogy szervezik az esküvőt(ket), és ezzel kapcsolatban intézkednek, beszélgetnek, jönnek-mennek. Talán az utolsó kb. 50-60 oldal volt olyan pörgős, amit végig elvártam volna, vagyis amikor egyszerre zajlik a két esküvő, ill. az egyik előkészületei. Na, akkor pörögtek a lapok! Kár, hogy előtte volt vagy 400 oldal...
A könyv szerintem azoknak a fiatal, romantikus lelkű lányoknak lehet érdekes, akik habos-babos esküvőről, álomszép ruhákról, különleges tortákról és virágcsokrokról álmodoznak. Nekik bátran ajánlom ezt a könyvet!

Ps. Azért a Hív Amszerdam még fenn van a listámon...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...