Ugrás a fő tartalomra

Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Hááát, hol is kezdjem... Amennyire tetszett Katie Fforde: Tökéletes ajánlat c. regénye, annyira nem tetszett a Száz boldog esküvőm. Pedig tulajdonképpen tetszhetett is volna, mert igazi romantikus lányregény! Van benne minden, ami egy csajos regényhez kell: szerelem, barátnők, testvérek és persze esküvők. 

Sarah, a főszereplő (bár számomra mindhárom lány főszereplőnek tűnt) esküvőszervezéssel foglalkozik. Húga, Lily is férjhez készül menni, ám pont ugyanazon a napon, amikor is Saraht egy híres celeb, Carrie is felkérte álomesküvőjének megszervezésére. Egy nap két esküvő - Sarah természetesen bevállalja, és elkezdődik a sürgés-forgás, szervezkedés. Természetesen a másik két lány (barátnő) is bekerül a csapatba: Elsa esküvői ruhákat tervez, Bron pedig fodrász-sminkes és épp véget ért egy kapcsolata. Persze mindhárom lány körül sündörög egy pasi, vagyis van jelöltjük, akikkel - ezzel nem lövöm le a poént - össze is jönnek a regény végére, szóval nagyon kiszámítható minden.

Kiszámítható és picit unalmas volt tehát nekem ez a könyv, mert tulajdonképpen "csak" arról szólt hogy szervezik az esküvőt(ket), és ezzel kapcsolatban intézkednek, beszélgetnek, jönnek-mennek. Talán az utolsó kb. 50-60 oldal volt olyan pörgős, amit végig elvártam volna, vagyis amikor egyszerre zajlik a két esküvő, ill. az egyik előkészületei. Na, akkor pörögtek a lapok! Kár, hogy előtte volt vagy 400 oldal...
A könyv szerintem azoknak a fiatal, romantikus lelkű lányoknak lehet érdekes, akik habos-babos esküvőről, álomszép ruhákról, különleges tortákról és virágcsokrokról álmodoznak. Nekik bátran ajánlom ezt a könyvet!

Ps. Azért a Hív Amszerdam még fenn van a listámon...!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …