Ugrás a fő tartalomra

David Safier: Jézus szeret engem

David Safier német író korábbi könyve, a Pocsék karma is nagyon tetszett már, mivel eszméletlenül jó a humora (ITT írtam róla). A Jézus szeret engem sem más, sőt! Mikor elkezdetem olvasni a könyvet, szinte folyamatosan röhögtem, férjem már kérdezgette, mi a bajom :))

Marie csinos, kedves lány. Egyetlen hibája van csak: mindig rossz férfiba szeret bele, és erre mindig későn döbben rá. Mint legutoljára is, amikor csak az oltár előtt kap észbe és mond nemet vőlegényének. A botrány persze nem marad el, a megszégyenített Sven bosszút esküszik, Marie pedig kénytelen visszaköltözni a szülői házba. Ahol a tetőhöz hasonlóan az ott lakók élete is sürgős felújításra szorulna. Hamarosan meg is jelenik egy ács, aki nemcsak jóképű és vonzó, hanem megértő és önzetlen is. Marie úgy érzi, végre megtalálta álmai pasiját. De boldogsága ezúttal sem tart sokáig: a karizmatikus idegen azt állítja magáról, hogy ő Jézus, aki azért jött vissza, hogy megvívja végső csatáját a Gonosszal.

Mint a fenti ajánlóban olvashatjátok, a  könyv egyik főszereplője nem más, mint maga Jézus, aki ács képében jelenik meg Marie-nak, és a lány persze bele is szeret ebbe a jó pasiba. Persze a környezete kicsit hülyének nézni, mikor bizonygatja, hogy Joshua (így hívják) valóban maga Jézus, mert vízen jár, és epilepsziás kislányt gyógyít meg.
Mondhatni a könyvnek kb. a feléig nevettem, aztán kissé megkomolyodtak a történések. Pl. Kata (Marie nővére) betegsége miatt is, vagy ahogyan Marie küzd a családjával és főleg saját magával, hogy megfeleljen a "hegyi beszéd" tanításainak, és hogy pl. megbékéljen apja fiatal szeretőjével. Szóval kicsit elmélkedősebb, elgondolkodtatóbb a könyv második fele.
Még annyit leírnék, hogy olvastam, hogy valaki kiakadt azon, hogy Jézust ilyen formában ábrázolja a könyv. Nos, én is vallásos vagyok, és egyáltalán nem zavart ez a fajta megjelenítés, sőt! Ezen kívül egy-két biblia bölcsességet is olvashattunk a néha komolytalan sorok között.

Tetszett a könyv, de a lezárása mondjuk lehetett volna más, mert (vigyázat, spoiler!) tulajdonképpen a testvéri szeretetre volt kiélezve, meg az isteni tanításra, hogy ugye önmagunkkal béküljünk ki, jók legyünk stb., szóval semmi szerelmi szál vagy nagy hepiendes beteljesedés nem volt. Kár.

Kata képregényei viszont nagyon jók!

Megjegyzések

  1. Ez a könyv nekem is itt van, kíváncsi vagyok rá nagyon, az előző nagyon jó volt, szétröhögtem magam rajta. :oD

    VálaszTörlés
  2. Szia, ez is jó, szétröhögős, de inkább csak az első fele. Kíváncsi vagyok, neked hogy tetszik majd, ill. mi lesz a véleményed róla!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…