Ugrás a fő tartalomra

Corinne Hofmann: Visszatérés Afrikába

Az Afrikai szeretők c. önéletrajzi könyv folytatása. Pontosabban: 14 év telt el azóta, hogy Corinne, az akkor másfél éves kislányával "elmenekült" Kenyából. Corinne most visszatér egykori élete legfontosabb színhelyére, egyrészt, mert az előző könyvének a filmforgatásai zajlanak, másrészt, hogy viszontláthassa volt férjét és volt családját.
Ez a könyv kevésbé eseménydús, mint az első rész. Ám mégis érdekes és izgalommal teli: vajon mi változott 14 év alatt, mióta nem járt ott? Vajon milyen lesz a nagy találkozás Lketingával (volt férj), és a Mamával? Erről szólt tulajdonképpen ez a regény.
Még ha kicsit unalmasabb is, tetszett pl. hogy a kis falu környékén végre nyílt egy benzinkút, ill. mi mindent lehet már kapni, amit a 80-as évek végén még nem is ismertek. Ugyanakkor elszomorító, hogy a nők körülmetélése terén még semmit sem fejlődtek!
Corinne tehát két hetet tölt Kenyában, a nagy viszontlátáson kívül ellátogat a forgatás helyszínére is, majd nagy búcsúlakomát szerveznek a tiszteletére.
Aztán meg... szerintem az utolsó pár fejezet ki is maradhatott volna, mert hiába írja le, hogy hol tesz még látogatásokat hazautazása előtt, valahogy nem tudott már érdekelni. Itt a család látogatása volt a lényeg, azon volt a hangsúly, azt hiszem.

Van a könyvnek harmadik része is. Azt csak amiatt szeretném majd elolvasni, mert abban végre szerepel a lánya is.
Az Afrikai szeretőkről egyébként ITT írtam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …