2011. június 25., szombat

Corinne Hofmann: Visszatérés Afrikába

Az Afrikai szeretők c. önéletrajzi könyv folytatása. Pontosabban: 14 év telt el azóta, hogy Corinne, az akkor másfél éves kislányával "elmenekült" Kenyából. Corinne most visszatér egykori élete legfontosabb színhelyére, egyrészt, mert az előző könyvének a filmforgatásai zajlanak, másrészt, hogy viszontláthassa volt férjét és volt családját.
Ez a könyv kevésbé eseménydús, mint az első rész. Ám mégis érdekes és izgalommal teli: vajon mi változott 14 év alatt, mióta nem járt ott? Vajon milyen lesz a nagy találkozás Lketingával (volt férj), és a Mamával? Erről szólt tulajdonképpen ez a regény.
Még ha kicsit unalmasabb is, tetszett pl. hogy a kis falu környékén végre nyílt egy benzinkút, ill. mi mindent lehet már kapni, amit a 80-as évek végén még nem is ismertek. Ugyanakkor elszomorító, hogy a nők körülmetélése terén még semmit sem fejlődtek!
Corinne tehát két hetet tölt Kenyában, a nagy viszontlátáson kívül ellátogat a forgatás helyszínére is, majd nagy búcsúlakomát szerveznek a tiszteletére.
Aztán meg... szerintem az utolsó pár fejezet ki is maradhatott volna, mert hiába írja le, hogy hol tesz még látogatásokat hazautazása előtt, valahogy nem tudott már érdekelni. Itt a család látogatása volt a lényeg, azon volt a hangsúly, azt hiszem.

Van a könyvnek harmadik része is. Azt csak amiatt szeretném majd elolvasni, mert abban végre szerepel a lánya is.
Az Afrikai szeretőkről egyébként ITT írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...