2011. február 25., péntek

Agatha Christie: Halál a Níluson

Ez volt az első olyan A.C. krimim, amikor sejtettem, ki lesz a gyilkos, ill. a bűntárs - és be is jött a tippem! Mondjuk azt, hogy hogyan követték el a gyilkosságot a tökéletes alibi ellenére, ahhoz viszont tényleg Poirot-ra volt szükségem.

A történet főszereplője egy nagyon csinos és gazdag lány, Linnet Doyle, akinek természetesen sok irigye és ellensége akad. Friss házasként Egyiptomba utazik nászútra férjével, és mily véletlen, a nílusi hajóúton férje volt barátnője is velük utazik. Sőt, elég sok ismerős tűnik fel  a hajón - vajon valós Linnet rossz előérzete, van oka rettegnie valamelyiküktől? Mert a gyilkosság elkövetése után szinte mindenki gyanúsítottá válik, legalábbis mindenkinek megvan a saját kis titka.

Ezt a krimit nem találtam olyan izgalmasnak, mint a korábbiakat, amelyeket olvastam, de maga a nyomozás (a három gyilkosság felderítése - mert hogy nemcsak Linnet hal meg a hajón) azért érdekes volt.

További Agatha Christie krimik, amelyekről írtam már ebben a blogban:
Gyilkosság az Orient expresszen (kettes számú kedvencem)
Tíz kicsi néger (egyes számú kedvencem, szerintem a legizgalmasabb A.C. krimi)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...