2017. október 1., vasárnap

L. M. Montgomery: Váratlan utazás I.

Fiatalkoromban imádtam a Váratlan utazás c. tévésorozatot, Sarástul, Hetty nénistül, mindenestül. Mikor megláttam a gyerekkönyvtár polcán, rám tört a nosztalgia, és úgy voltam vele, muszáj elolvasnom. Az első résszel kezdtem, ugyanis az adja a történet kiindulását, bár az egyes kötetek, bennük a különböző kis epizódokkal, önállóan is megállják a helyüket.

A nagyvárosi, eddig jómódban élő Sarah-nak váratlanul vidékre kell utaznia, mivel édesapja bajba keveredett. Mint kiderül, ez nem csak egy rövidke utazás lesz, hanem ezentúl itt, ezen a kis szigeten, Avonlea-ben kell élnie rokonaival, amit nem könnyű megszokni. Se az új körülményeket, se az itteni embereket, gyerekeket, iskolai rendszert. Főleg ha direkt ellenségesek vele társai, pl. Felicity King. De aztán szerencsére minden jóra fordul, és kis hőseinkre sok kaland és bonyodalom vár még.

A könyvnek több része is van, mint említettem, külön történetekkel, iskolásoknak és nosztalgiázni vágyó felnőtteknek könnyed, hangulatos kis olvasmány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...