2017. július 20., csütörtök

Emer Stamp: Malac ​(elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Könyvheti szerzeményünk egy kissé butuska, de nagyon jópofa malacról szól, aki egy farmon él, szereti a finom moslékot, utálja a csirkéket, és elhiszi, hogy gazdái valóban szeretik őt, és fogalma sincs arról, hogy a malacokat előbb-utóbb levágják. Van egy kacsa barátja, de szerepel itt tehén, bárányok, és a trakéta, amellyel Malac egyenesen a Plútóig fog eljutni.
Humoros könyv, de itt és most felhívnám minden szülő figyelmét: csak akkor vegyék meg gyermeküknek, ha nem prűdek, és értik a "kakis" poénokat és nem akadnak ki rajta (malacunk ugyanis elég sokat rottyant, ami  "termék" egyben rakéta üzemanyaga is). 

A naplót Malac írja, azaz meséli el, körülbelül ilyen stílusban: 
Szia. 
Én vagyok a malac. Ez az én Naplóm.
Ez az Én Naplóm szupertitkos, de a Kacsa azt mondta, hogy muszáj elolvasnod, hátha tudsz nekünk segíteni. mert kicsit bajban vagyunk. Igazából nem is, mert egy ÓRIÁSI bajban.
Remélem, hogy elhiszed majd, amit olvasol, mert a Kacsa szerint Teljesen Elhihetetlen. pedig nem. Ez az Én Életem.

A vége meg... maradjunk annyiban, hogy vicces és "megleckéztető" dolog történik, de ugyanakkor nyitott vég is, amit az olvasó (gyerek) a saját fantáziája szerint fejezhet be:
Te szívesen lennél a Malac gazdája?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...