2017. január 23., hétfő

Louise Jensen: A nővér

Alapból érdekes ötletet dolgoz fel a regény.
Grace-nek, a főszereplőnek néhány éve váratlanul meghalt a legjobb barátnője (Charlie), és a jelenben felbukkan egy rejtélyes lány, Anna, aki azt állítja, hogy Charlie nővére. Az olvasó persze rögtön érzi, hogy valami nem stimmel, és hogy Anna túlzott kedvessége mögött valójában kegyetlenség áll. Grace-t ugyanis sorra érik a "véletlen" negatív történések, amióta Anna beköltözött a házukba. Grace egyébként Dan-nel él együtt, bár kapcsolatuk nem éppen felhőtlen.

A regény története ugrál az időben, a Múlt, amikor még Charlie élt, és a Jelen, mikor is Anna felbukkant. Kiemelném még Lexie-t, Charlie anyját, aki eleve egy zűrös személyiség.
Sok apró kis dolog kerül elő a múltból, Dan-nel kapcsolatban is, azonban jó sokáig nem derül fény rá, hogy most végül ki is ez az Anna?

A történet jól rávilágít arra, hogy mennyire meghatározóak életünkben a családi kötelékek, a gyermekkorunkban ért negatív események. Szülő-gyermek kapcsolat, eltitkolt örökletes betegség, testvér-féltékenység, bosszúállás, barátnői viszony és párkapcsolati problémák is meghatározó pontjai a regénynek.

A végén a "nagy titokra" is fény derül. Ahhoz képest, hogy a közepe fele kicsit leült a könyv, a végére valóban minden összeáll.

A hivatalos ajánló:
Grace teljesen megváltozott a legjobb barátnője, Charlie halála óta. Kísértik az utolsó találkozásukkor mondott szavai, s miközben a válaszokat keresi, kinyitja Charlie régi emlékdobozát. Bizony sok mindent nem tudott a legközelebbi barátnőjéről
Amikor kutatni kezd a lány édesapja után, jelentkezik nála Anna, aki azt állítja, hogy Charlie testvére. Grace számára ez olyan, mintha új családtagra lelne, és Anna csakhamar fölöttébb otthonosan érzi magát Grace és a barátja, Dan házában.
Valami azonban nem stimmel. Eltűnnek dolgok, Dan furán viselkedik, Grace pedig biztos benne, hogy követik. Mindez csak az ő elméjének a szüleménye, vagy szörnyű veszélyben van, ahogy egyre közelebb kerül az igazság felderítéséhez Charlie-val és Dannel kapcsolatban?
Semmit nem tehetett volna, hogy megmentse Charlie-t… Vagy mégis?

Az e-könyvet a Könyvfalóknak ajánlotta fel a Művelt Nép Kiadó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Veronica Roth: A beavatott

Kolléganőmtől kaptam kölcsön ezt a könyvet, ő az egész trilógiát olvasta, nekem elég volt az első rész. A borítószövege alapján nekem oly...