2016. szeptember 12., hétfő

Suzanne Collins: Futótűz

Az éhezők viadala után mindenképpen szerettem volna elolvasni a trilógia további részeit is - bár tudom, hogy egy ütős első könyv után akár csalódás is lehet a második és a harmadik rész.
Valóban így kezdődött. A Futótűz elejét ugyanis eléggé untam, nagyon lassan haladtam az olvasásával.

Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt.
A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen.

A fenti ajánló teszi ki a könyv kb. első harmadát. Amikor kitör a lázadás, azt hittem, az egész regény erről fog szólni. De nem. Teljesen ledöbbentem, mikor megtudtam, mi vár hőseinkre. Ne! Már megint? Ez volt az első gondolatom. Azonban ezen a "megmérettetésen" valóban sokkal nagyobb a tét, és valóban sokkal durvább minden. Új embereket is megismerhetünk, és hőseink új, kegyetlen veszélyekkel szembesülnek. 
SPOILER A kör alak, vagyis az aréna kialakítása nekem sokkal jobban tetszett, mint az első részben. Ötletes volt nagyon, főleg, mikor rájönnek az összefüggésekre. SPOILER VÉGE

Onnantól, hogy elkezdődtek az izgalmak, már nem tudtam letenni a könyvet. A kicsengése nem pont az, amire számítottam, de nagyon jó, főleg, hogy picit lezáratlan, vagyis lehet tudni, hogy nincs vége a küzdelmeknek, folytatódni fog.
Úgyhogy azt hiszem, muszáj lesz elolvasnom a befejező részt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...