2016. szeptember 26., hétfő

Hugh Lofting: Dr. Dolittle és az állatok

Gyermekkoromban édesapám olvasott fel minden este a Dr. Dolittle és az állatokból, és arra emlékeztem, hogy kedves, vidám kis történet, ami nekem nagyon tetszett kisiskolásként.
Augusztus végén ez volt az egyik könyv, amit kivettünk a gyerekkönyvtárból kislányommal. Felnőtt fejjel elolvasva is nagyon jópofa kis mese. Nagyon kedveltem az állatkaraktereket, főleg Göb-Göb malacot!

Dr. Dolittle ugyanis ért az állatok nyelvén. Korábban embereket gyógyított, ám miután Polinézia nevű papagája megtanította az állatok beszédére, áttért az állatorvosláshoz.
A kaland akkor kezdődik igazán, amikor is a doktor megtudja, hogy sürgősen Afrikába kell hajóznia, mert járvány pusztít a majmoknál. Így fogja magát (és állatait) és útra kel. Számos kaland történik velük, börtönbe is kerülnek, kalózok is feltűnnek, szóval izgalmakban nem lesz hiány - mindez beszélő állatokkal és egy különleges kétfejű lénnyel, a huzivonival tarkítva.
Minden kisiskolásnak ajánlom ezt az olvasmányt!

A történetnek további részei is vannak:
Dr. Dolittle cirkusza, Dr. Dolittle utazásai, Dr. Dolittle és a madárposta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Veronica Roth: A beavatott

Kolléganőmtől kaptam kölcsön ezt a könyvet, ő az egész trilógiát olvasta, nekem elég volt az első rész. A borítószövege alapján nekem oly...