2016. augusztus 8., hétfő

Alyson Noël: Evermore - Mindörökké

Már hallottam erről  a könyvről korábban, így mikor kislányomat beírattam a gyerekkönyvtárba, és megláttam az ifjúsági polcon (sok jó vörös pöttyös van ott), úgy döntöttem, kikölcsönzöm, jól jön nyáron valami kis tinis-rejtélyes-túlvilági-szerelmes történet.

A könyv főszereplője a tizenhat éves kamaszlány, Ever, aki egy tragikus autóbalesetben elveszített családját. Húga néha visszajár hozzá, látja is őt, sőt, beszélgetnek is. A lány középiskolába jár, ahol egyik nap feltűnik egy különös srác, Damen. (Emiatt írják-mondják sokan, hogy Twilight utánzat a könyv, de azért ez mégis más.) Természetesen beleszeret a fiúba.
Miközben zajlanak a gimis hétköznapok és események, több rejtélyes dolog is történik. Damen is titkol valamit, így Ever végül - húga segítségével - felkeresi lakhelyét, ahol megdöbbentő dolgokat fedez fel.
Kiderül, hogy Damen nem vámpír, hanem úgynevezett halhatatlan.

Sokkal többet nem tudok írni a regényről. Őszintén szólva elég lassan haladtam az olvasásával. Voltak benne érdekesebb-izgalmasabb részek, de nem igazán kötött le. És nem azért, mert már nem vagyok tini.
A könyv egy sorozat első része, de nem hiszen, hogy elolvasom a többit.

Azért néhány hangulatkeltő mondatot idéznék az ajánlóból:
Mi köze az ármányhoz Damennek? Mióta jár a fiú a a fény és sötétség határvonalán? Mitől olyan sorsszerű a köztük kibontakozó szerelem? Tudd meg a titkukat! Örökké emlékezni fogsz rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...