Ugrás a fő tartalomra

Julianne Donaldson: Edenbrooke

Ez a könyv a Könyvfalók Könyvklub - Tavasz kihívásán keresztül jutott el hozzám.

Régi korban játszódó, romantikus regény, kis krimi szállal fűszerezve - ez Julianne Donaldson Edenbrooke című regénye, amely könnyed, kellemes kikapcsolódás, és amelyet minden lánynak bátor szívvel ajánlok!

A főszereplő, Marianne az unalmas Bath-ból a vidéki birtokra, Edenbrooke-ba utazik, nővére (iketrestvére), Cecily után. Nagyanyja komoly "feltétellel" engedi el.
Már az úton izgalmak történnek és feltűnik egy rejtélyes férfi a fogadóban. Kiderül, hogy ő Philipp, akitől a birtokon sem tud "megszabadulni". Bár a férfira Cecily vetette ki a hálóját, éppen ezért Marianne folyamatosan agyal, és győzködi magát, mert - bár nem volt felhőtlen a gyermekkoruk - nagyon szereti a nővérét. 
A birtokon kellemes az élet, lovagol, sakkozik, társadalmi életet él, bálra készül - zajlanak a hétköznapok. Mindeközben a múltról, a lányok édesanyjáról és édesapjáról is kiderülnek szomorú események, amelyek a mai napig megviselik Marianne-t.
Szimpatikus volt nekem a főszereplő lány, teljesen átéltem a vívódását, és nagyon drukkoltam, vajon mi lesz Philippel. Az írónő nagyon jól húzta-halasztotta a szálakat és fokozta a történéseket.
Természetesen a vége fele is tartalmaz a könyv krimibe illő izgalmakat, így valóban egy jól összetett, kellemes kis történet kerekedik ki a bonyodalmakból.

Mary Mull, a nagy sikerű szerző, Brandon Mull írta a a regényről:
Szívmelengető szerelmi történet. Szinte faltam a sorokat. Romantikus lelkeknek egyenesen kötelező!

A könyvet több fajta borítóval is megtaláltam a neten (én e-book formátumban olvastam), a magyar fine selection kiadáson egy fekete ruhás hölgy látható - de nekem jobban tetszik az, amit ide is kitettem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…