Ugrás a fő tartalomra

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében

Sűrű munkanapjaim közepette nagyon vágytam már egy könnyed olvasmányra, amikor is nem kell megerőltetnem az agyam. A Bookandwalk-on és a Könyvfalókon keresztül jutott el hozzám Holly Madison, volt Playboy-lány életrajzi ihletésű könyve, ami a célnak pont megfelelt.

Sosem voltam nagyon képben a Playboy-villával, hogy ki kicsoda, számomra minden szőkeség egyforma, és őszintén szólva sosem érdekelt, mit csinálnak a "nagypapával" a ház falain belül és kívül. Pont emiatt vágtam bele kíváncsisággal az olvasásba, hogy hogyan is lesz egy egyszerű, szegény kis oregoni lányból Hugh Hefner első számú barátnője. A könyv első része valóban érdekfeszítő és olvasmányos, ahogyan Holly próbálkozik, majd végre party meghívottként kerül a villa közelébe, végül pedig be is költözhet - egyelőre próbaidőre.
A hálószobai szertartásokról szóló fejezet, ha röviden is, de feltárja a titkokat, amire sokan kíváncsiak. Ám az élet nem habostorta a villában. A lányok mind ellenségei egymásnak, ahol tudják, fúrják egymást, és Hef is tesz róla, hogy megalázva érezzék magukat.

Ahogyan olvastam a könyvet, egyre inkább kezdtem megunni. Igazából semmi nem volt benne, lassan haladtak a nem túl érdekfeszítő események, és őszintén a lányok felszínes élete (partyk, fotózás, pénzköltés) abszolút nem kötött le. Majd jöttek a forgatásos részek (sosem néztem a valóságshow-t, így előzetesen erről sem tudtam semmit), ám igazából már azt vártam, hogyan tör ki a "börtönből" Holly, és hogyan kezd új életet. 

Valahol mondjuk érdekes volt belelátni egy Playboy-lány életébe, de ugyanakkor nem volt az a "hű de" könyv, mint amit vártam, vagy ahogyan beharangozták. 
Itt olvashattok az ajánlóból részletet:

Ez a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.

...
Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…