Ugrás a fő tartalomra

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében

Sűrű munkanapjaim közepette nagyon vágytam már egy könnyed olvasmányra, amikor is nem kell megerőltetnem az agyam. A Bookandwalk-on és a Könyvfalókon keresztül jutott el hozzám Holly Madison, volt Playboy-lány életrajzi ihletésű könyve, ami a célnak pont megfelelt.

Sosem voltam nagyon képben a Playboy-villával, hogy ki kicsoda, számomra minden szőkeség egyforma, és őszintén szólva sosem érdekelt, mit csinálnak a "nagypapával" a ház falain belül és kívül. Pont emiatt vágtam bele kíváncsisággal az olvasásba, hogy hogyan is lesz egy egyszerű, szegény kis oregoni lányból Hugh Hefner első számú barátnője. A könyv első része valóban érdekfeszítő és olvasmányos, ahogyan Holly próbálkozik, majd végre party meghívottként kerül a villa közelébe, végül pedig be is költözhet - egyelőre próbaidőre.
A hálószobai szertartásokról szóló fejezet, ha röviden is, de feltárja a titkokat, amire sokan kíváncsiak. Ám az élet nem habostorta a villában. A lányok mind ellenségei egymásnak, ahol tudják, fúrják egymást, és Hef is tesz róla, hogy megalázva érezzék magukat.

Ahogyan olvastam a könyvet, egyre inkább kezdtem megunni. Igazából semmi nem volt benne, lassan haladtak a nem túl érdekfeszítő események, és őszintén a lányok felszínes élete (partyk, fotózás, pénzköltés) abszolút nem kötött le. Majd jöttek a forgatásos részek (sosem néztem a valóságshow-t, így előzetesen erről sem tudtam semmit), ám igazából már azt vártam, hogyan tör ki a "börtönből" Holly, és hogyan kezd új életet. 

Valahol mondjuk érdekes volt belelátni egy Playboy-lány életébe, de ugyanakkor nem volt az a "hű de" könyv, mint amit vártam, vagy ahogyan beharangozták. 
Itt olvashattok az ajánlóból részletet:

Ez a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.

...
Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …