2016. február 10., szerda

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében

Sűrű munkanapjaim közepette nagyon vágytam már egy könnyed olvasmányra, amikor is nem kell megerőltetnem az agyam. A Bookandwalk-on és a Könyvfalókon keresztül jutott el hozzám Holly Madison, volt Playboy-lány életrajzi ihletésű könyve, ami a célnak pont megfelelt.

Sosem voltam nagyon képben a Playboy-villával, hogy ki kicsoda, számomra minden szőkeség egyforma, és őszintén szólva sosem érdekelt, mit csinálnak a "nagypapával" a ház falain belül és kívül. Pont emiatt vágtam bele kíváncsisággal az olvasásba, hogy hogyan is lesz egy egyszerű, szegény kis oregoni lányból Hugh Hefner első számú barátnője. A könyv első része valóban érdekfeszítő és olvasmányos, ahogyan Holly próbálkozik, majd végre party meghívottként kerül a villa közelébe, végül pedig be is költözhet - egyelőre próbaidőre.
A hálószobai szertartásokról szóló fejezet, ha röviden is, de feltárja a titkokat, amire sokan kíváncsiak. Ám az élet nem habostorta a villában. A lányok mind ellenségei egymásnak, ahol tudják, fúrják egymást, és Hef is tesz róla, hogy megalázva érezzék magukat.

Ahogyan olvastam a könyvet, egyre inkább kezdtem megunni. Igazából semmi nem volt benne, lassan haladtak a nem túl érdekfeszítő események, és őszintén a lányok felszínes élete (partyk, fotózás, pénzköltés) abszolút nem kötött le. Majd jöttek a forgatásos részek (sosem néztem a valóságshow-t, így előzetesen erről sem tudtam semmit), ám igazából már azt vártam, hogyan tör ki a "börtönből" Holly, és hogyan kezd új életet. 

Valahol mondjuk érdekes volt belelátni egy Playboy-lány életébe, de ugyanakkor nem volt az a "hű de" könyv, mint amit vártam, vagy ahogyan beharangozták. 
Itt olvashattok az ajánlóból részletet:

Ez a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.

...
Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...