2016. február 19., péntek

Anne Stuart: A bosszúálló

Tipikusan az az eset történt velem ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy mikor először elkezdtem olvasni, pár oldal után abbahagytam, és mást olvastam helyette. Ám mikor újra belekezdtem (köszönöm Niki érdekfeszítő ajánlását), már nagyon tetszett, és egy esős hétvége alatt végeztem is vele.
Romantikus, rejtélyes, véleményem szerint kicsit thrilleres is, és van benne enyhe erotika is.

Hogy miről is van szó? 
Miranda egy véletlennek álcázott lovaskocsis baleset során megismerkedik a rejtélyes Luciennel, akit csak Skorpiónak hívnak. Mint kiderül, Lucien bosszút akar állni Miranda családján húga tragikus haláláért. Éppen ezért magába akarja bolondítani a lányt, feleségül venni, majd egy messzi helyen magára hagyni, bezárva, megalázva, mert hogy ez biztos fájni fog a lány családjának. Miranda hamar rájön, hogy csapdába akarják csalni, és ő is elkezd játszani. Bár nem éppen rózsás a helyzete, nem hiába nevezik Skorpiónak "jövendőbelijét", a sebhelyes férfit.
Elkezdődik köztük egy kegyetlen játszma, ám mégsem olyan kegyetlen, lévén a testi vágyak is előtörnek, és szerepet kap a szenvedély is.
A vége kicsit bizarr volt szerintem, mikor a férfi a lányt arra a bizonyos szertartásra viszi. Talán ez az egyetlen pont nem tetszett nekem benne annyira.
De az igen, ahogyan játszanak egymással, próbálják a másikat kicselezni, aztán a végén - még ha kicsit erőszakkal fűszerezve is - de győznek az érzelmek.

Könnyed, gyorsan elolvasható regény, mindenkinek ajánlom, aki szereti a régi korokat, a romantikát és az ármánykodást.

A könyvet a Könyvfalóknak ajánlotta fel a Bookandwalk, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...