Ugrás a fő tartalomra

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

A Könyvfalók Könyvklub - Tél kihívása kapcsán olvastam el a karácsonyi hangulatot idéző és romantikus pillanatokat sejtető A fagyöngy alatt című regényt.
A történet nagyon tipikus, és előre kiszámítható, mégis van benne valami, ami a hangulatát adja - talán a karácsony miatt?

Az események úgy indulnak, hogy Addie, aki nagy tervekkel lépett le otthonról még évekkel ezelőtt, visszatér a szülői házba, hogy édesanyjával karácsonyozzon.
De minden teljesen máshogy alakul, mint ahogyan azt eltervezte.
Egyrészt, kiderül, hogy anyja floridai hajóútra utazik barátnőjével, másrészt feltűnik Addie gyermekkori "ellensége", Erich is, akit Addie-nek kell gondoznia az ünnepek alatt, ugyanis a fiú balesetet szenvedett.
A könyvben szerepel továbbá két angyal is, Harry és Celeste akiknek az a feladatuk, hogy a fiatalok egymásra találjanak. Jó ötlet volt, hogy az ő karakterük is megjelent a könyvben, mivel feldobta az amúgy nagyon kis egyszerű történetet.

Őszintén szólva sokkal többet nem tudok írni erről a könyvről. Addie viselkedése néha idegesített, amikor pl. a karácsony megünneplését annyira erőltetni akarja Erichre, vagy a féltékenységi jelenete Ashley miatt. A közepe fele ráadásul eléggé untam már, de hamar elolvasható kis könyvecske, a téli, ünnepváró napokra ajánlom, elsősorban romantikus lelkű tiniknek.

A szerzőről:
Debbie Macomber amerikai bestseller író.
Korábbi, magyarul megjelent regényei: Angyali segítség, Csillagos éj.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…