Ugrás a fő tartalomra

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

A Könyvfalók Könyvklub - Tél kihívása kapcsán olvastam el a karácsonyi hangulatot idéző és romantikus pillanatokat sejtető A fagyöngy alatt című regényt.
A történet nagyon tipikus, és előre kiszámítható, mégis van benne valami, ami a hangulatát adja - talán a karácsony miatt?

Az események úgy indulnak, hogy Addie, aki nagy tervekkel lépett le otthonról még évekkel ezelőtt, visszatér a szülői házba, hogy édesanyjával karácsonyozzon.
De minden teljesen máshogy alakul, mint ahogyan azt eltervezte.
Egyrészt, kiderül, hogy anyja floridai hajóútra utazik barátnőjével, másrészt feltűnik Addie gyermekkori "ellensége", Erich is, akit Addie-nek kell gondoznia az ünnepek alatt, ugyanis a fiú balesetet szenvedett.
A könyvben szerepel továbbá két angyal is, Harry és Celeste akiknek az a feladatuk, hogy a fiatalok egymásra találjanak. Jó ötlet volt, hogy az ő karakterük is megjelent a könyvben, mivel feldobta az amúgy nagyon kis egyszerű történetet.

Őszintén szólva sokkal többet nem tudok írni erről a könyvről. Addie viselkedése néha idegesített, amikor pl. a karácsony megünneplését annyira erőltetni akarja Erichre, vagy a féltékenységi jelenete Ashley miatt. A közepe fele ráadásul eléggé untam már, de hamar elolvasható kis könyvecske, a téli, ünnepváró napokra ajánlom, elsősorban romantikus lelkű tiniknek.

A szerzőről:
Debbie Macomber amerikai bestseller író.
Korábbi, magyarul megjelent regényei: Angyali segítség, Csillagos éj.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …