2015. szeptember 16., szerda

Farmosi István: Mozgásfejlődés

Mivel vizsgaidőszakban vagyok, picit pihen a blog. Addig, is, hogy ne maradjak írás nélkül, bemutatom az egyik tankönyvemet, amelyből a gyerekfitneszre tanulok. Ez nem más, mint Farmosi István: Mozgásfejlődés című könyve.
 Úgy gondolom, hogy nem csak gyerekfoglalkozást tartó edzőknek és tesitanároknak, hanem anyukáknak is érdekes lehet ez a könyv. Megismerhetjük az egyes életszakaszok jellemzőit (csecsemőkör, első gyermekkor, második gyermekkor, serdülőkor stb.), végigkísérhetjük a mozgásfejlődést, a mozgások kialakulást, külön fejezetben a koordinációs és kondícionális képességeket. Gyakorlatokról és fejlesztési lehetőségekről is olvashatunk.
 Ami még tetszett, hogy csupán a gyermekkorra tér ki, hanem továbbmegy: olvashatunk a felnőttkori sajátosságokról, sőt, az időskorról is. Emellett a  sportolókról, a teljesítményről is szó esik. Táblázatok, rajzok, ábrák színesítik a könyvet. 
Részletesen megmagyaráz mindent, de nem tankönyvi száraz anyag, hanem nagyon is olvasmányos.
Szóval én most ebből (is) tanultam, és úgy érzem, hogy mind (leendő) edzőként, mind édesanyaként hasznos volt nekem.

A könyv, ahogyan olvasható:  a gyakorlatban tevékenykedő szakembereknek tanároknak, edzőknek, sport- és gyermekorvosoknak nyújt hasznos ismereteket.
Annyival egészíteném ki, hogy: valamint olyan szülőknek is, akiknek fontos a gyermekük egészséges fejlődése, és az, hogy megfelelően mozogjanak, sportoljanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...