Ugrás a fő tartalomra

Keira Christie: Rejtély az Open Air Hotelben

Kellemes csalódás volt nekem ez a regény.
Pedig az elején, mikor is részletesen megismerhetjük a céget, az ügyvezetőket,  a projekteket, nem kötött le annyira: talán azért mert alapból nagyon távol áll tőlem a multik világa, a tanácsadó cégek működését sem igazán ismerem. Ám mivel tudtam, hogy krimi várható, gyilkossággal, igyekeztem jól megfigyelni, ki kicsoda a cégnél, kinek mi a szerepe, mennyi a részesedése, van-e barátnője- felesége – ezek fontos szempontok lesznek később a történet folyamán.
Mert hogy miről is van szó?

Baradlay László sikeres magyar üzletember, a Merit Tanácsadó Rt alapítója és elnöke. Közismert és közkedvelt figura, akit a Merit másik négy ügyvezetője, a cég közel 100 munkatársa, az ügyfelek és a versenytársak is tisztelnek – és senki nem érti, milyen körülmények között szenvedhetett balesetet. Ha véletlen lőttek rá a céges nyaraláson, hogyan lehet, hogy az elkövető nem jelentkezik?
Talán mindez nem is volt véletlen?

Céges kirándulás szerveződik tehát a Zalaegerszeg környéki luxushotelbe, az Open Air-be. Mindenki utazik, nemcsak a vezetők, beosztottak, titkárnők, hanem feleségek-családtagok is (ez milyen szimpi már, mi céges csapatépítőre sosem vihetünk senkit). Az extra programok között szerepel a lovaglás lövészettel – itt már sejteni is lehet, hogy mi lesz „véletlen baleset” helyszíne. Baradlay Lászlót ugyanis meglövik, és később meg is hal a kórházban, így tőle már sosem tudhatjuk meg, mi is történt pontosan.
No de kinek lehetett indítéka? Azok közül, akik részt vettek a lövészeten, az erdőben, tulajdonképpen bárki lehetett. Vagy mégsem? Személyes kapcsolatok közt kell keresni az elkövetőt? Vagy üzleti ellenfél fogadott fel bérgyilkost? Többféle variáció megfordul a szimpatikus nyomozó fejében a kihallgatások során. A nyomozás olvasása közben bátran tippelhet az olvasó is – nekem az egyik gyanúsítottam be is jött.
Nem sokkal később újabb haláleset történik, szintén a hotelban. Vajon az áldozat, a fiatal hölgy tudta ki a gyilkos?

Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket ezekkel a sorokkal és kérdésekkel. Összességében egy jól felépített krimiről van szó, látszik, hogy az írónő példaképe Agatha Christie.

Keira Christie (Krisz) Budapesten él férjével és három gyermekével.
Nemrégiben az Alattam buli, felettem gyilkosság c. kis novellát olvastam tőle, ez hozta meg a kedvemet a krimi elolvasásához, úgyhogy ezt is ajánlom figyelmetekbe.
A Bookandwalk-on a Rejtély az  Open Air Hotelban most kedvezményesen megvásárolható, az említett novella pedig ingyenesen letölthető.

Az írónő honlapját itt találhatjátok: https://krisznadasiwrites.wordpress.com/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …