Ugrás a fő tartalomra

Veréb Emese: Segítség, már megint egy gyökérrel járok!

Személyesen ismerem Emesét, bár teljesen más oldaláról, mint az írói oldal, így nagy kíváncsisággal vettem kezembe első könyvét, amely egy jópofa kis ifjúsági regény. Már a címe is vicces és ütős, és jól utal arra, hogy Amy, a főszereplő valahogyan mindig kifogja a "gyökér" srácokat. Aztán ez egy egyéjszakás kaland után megváltozik. Megjelenik ugyanis Adam, akibe, még ha tagadja is, bizony jól belezúg.
Közben zajlanak az események a suliban, megismerhetjük Amy legjobb barátnőjét, Rubyt, de más srácok és csajok is feltűnnek, persze nem mindenki pozitív szereplő.
Adammal sem olyan egyszerű, mint képzelnénk. Ő az a srác ugyanis, aki néha feltűnik, néha lelép, sebeket ejtve a lány szívében. Ő az a bizonyos "harmadik fajta" srác.

 Egy lánynak háromfajta srác létezik az életében. Az egyik az, aki miatt azt fogja hinni, hogy a hiba benne van, és sosem lesz elég jó senkinek. A második az, aki a csillagokat is lehozná neki, de mégsem lobbant lángra benne semmilyen tüzet. És lesz a harmadik, aki nem lesz tökéletes, aki nem meseszerűen bukkan majd fel, hanem akkor, amikor már lemondtál róla. Akivel a tökéletlen dolgok is tökéletesek lesznek, akivel a percek éveknek tűnnek, akire a szívét minden félelem nélkül, bármikor rábízhatja.

A könyv nagyszerűen ábrázolja a fiatal lány érzéseit, aggodalmait, teljesen olyan gondolatok ezek, amelyek minden fiatal fejében megfordulnak. Szinte mindenki átéli ezeket a pillanatokat, minden lány életében vannak olyan srácok, akik tökéletes párok/férjek lennének, ám mégsem mozdít meg bennünk semmit. És persze mindig az kell, aki eltűnik, és amikor meg mi kellünk neki, akkor lehet, hogy épp mi tűnünk el és minket nem érdekel már. Legalábbis azt hisszük.
Kalandos történet ez, több év kihagyás után jutunk csak el a végkifejletig.
Hamar elolvasható, és a humora is nagyon jó.

A könyvet nem lehet könyvesboltokban beszerezni, a Colorcom kiadótól kell megrendelni, minden infó a könyv facebook-os oldalán, vagyis ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …