2015. január 21., szerda

Fábián Janka: Kiből lesz a boszorkány?

E-könyben vásároltam meg még Karácsony előtt Fábián Janka eme művét, amely hosszúságát tekintve inkább egy novella, mint regény. Gyorsan elolvasható, pörgős, ám sajnos hamar le is zárul.

A téma a boszorkányság és a boszorkányégetés. Bizony, 1735-ben, mikor is a történet játszódik, még voltak boszorkányperek. Sárosi Felícia nagynénje, Sárosi Kata is ilyen ügybe keveredik. Ám még mielőtt elfognák, a fiatal lánynak ajándékoz egy rejtélyes tárgyat, amelyet még családja elől is titkolnia kell. Miközben Felícia végigköveti nagynénje kínzásait és kivégzését, önmagával vívódik. A végén pedig ráébred valamire, amit már lehet, hogy sejtett is az olvasó.
Mint írtam, túl hirtelen ért véget számomra a történet, ám lesz folytatása. Sőt, én úgy éreztem, hogy ez a kis novella amolyan bevezető egy nagyobb regény előtt.

Ahogyan az ajánló is írja:
Fábián Janka legújabb novellája első része egy sorozatnak, amelyből egy XVIII. századi magyar boszorkány, Sárosi Felícia kalandos és fordulatos életének epizódjait ismerhetjük meg.

No majd meglátjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...