2014. október 21., kedd

Corinna Miller: A herceg szerelme

A 7 nap a herceggel című könyv elolvasása után rögtön nekikezdtem a folytatásának. Bevallom, az első részt vegyes érzelmekkel tettem le, de azért kíváncsi voltam, hogyan folytatódik a romantikus történet. Pozitívan csalódtam. A második rész nekem sokkal jobban tetszett, mint az első!
Egyrészt, nem csak egy helyszínen játszódik a történet (ld. az első rész csak Erdélyben), és nem csak hét napról szól, hanem szinte évekről, így térben és időben is kibővült a regény.

Az első rész ugye ott fejeződött be, hogy a herceg hazautazik, Rose pedig Budapesten várja vissza. Meg is érkezik, ám nem éppen úgy, ahogyan a nő elképzelte. Aztán felgyorsulnak az események: Angliába már együtt mennek "haza",  majd elrepülnek Afrikába, ahol szintén izgalmas dolgok történnek. Miután minden jóra fordul, sem lesz fenékig tejfel az élet: ugyanis a társadalmi előítéletek sajnos még mindig erősebbek, mint a szerelem. Vagy mégsem?

Nem akarom "lelőni a poént", de valóban rengeteg érdekes, izgalmas, vidám és sajnos szomorú esemény is történik ebben a részben. A vége azonban totál ledöbbentett. Hirtelen is jött, nem is lehetett előre sejteni, először nem is értettem, hogyan kerül ide ez a szál, reménykedtem, hogy biztos lesz valami megoldás, de nem, Corinna Miller máshogy zárta le a könyvet, ő a drámai megoldást választotta.

Mindkét könyvet romantikus lelkű lányoknak és álmodozó negyvenes hölgyeknek ajánlom!

 Az írónő facebook-os oldala: https://www.facebook.com/corinnamiller01?fref=ts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...