Ugrás a fő tartalomra

Corinna Miller: A herceg szerelme

A 7 nap a herceggel című könyv elolvasása után rögtön nekikezdtem a folytatásának. Bevallom, az első részt vegyes érzelmekkel tettem le, de azért kíváncsi voltam, hogyan folytatódik a romantikus történet. Pozitívan csalódtam. A második rész nekem sokkal jobban tetszett, mint az első!
Egyrészt, nem csak egy helyszínen játszódik a történet (ld. az első rész csak Erdélyben), és nem csak hét napról szól, hanem szinte évekről, így térben és időben is kibővült a regény.

Az első rész ugye ott fejeződött be, hogy a herceg hazautazik, Rose pedig Budapesten várja vissza. Meg is érkezik, ám nem éppen úgy, ahogyan a nő elképzelte. Aztán felgyorsulnak az események: Angliába már együtt mennek "haza",  majd elrepülnek Afrikába, ahol szintén izgalmas dolgok történnek. Miután minden jóra fordul, sem lesz fenékig tejfel az élet: ugyanis a társadalmi előítéletek sajnos még mindig erősebbek, mint a szerelem. Vagy mégsem?

Nem akarom "lelőni a poént", de valóban rengeteg érdekes, izgalmas, vidám és sajnos szomorú esemény is történik ebben a részben. A vége azonban totál ledöbbentett. Hirtelen is jött, nem is lehetett előre sejteni, először nem is értettem, hogyan kerül ide ez a szál, reménykedtem, hogy biztos lesz valami megoldás, de nem, Corinna Miller máshogy zárta le a könyvet, ő a drámai megoldást választotta.

Mindkét könyvet romantikus lelkű lányoknak és álmodozó negyvenes hölgyeknek ajánlom!

 Az írónő facebook-os oldala: https://www.facebook.com/corinnamiller01?fref=ts

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…