Ugrás a fő tartalomra

Corinna Miller: 7 nap a herceggel

A 7 nap a herceggel egy elsőkönyves magyar írónő regénye. Könnyed, romantikus történetnek ígérkezik ajánlója alapján:

Rose negyvenes évei elején járó, vonzó, munkájában sikeres, mások által oly nagyra becsült és tisztelt budai nő. ... Idegenvezetői hivatása miatt igen nehéz a kapcsolatainak megfelelő ápolása, legyen szó akár a barátokról, akár párkapcsolatról. Magányosnak lenni pedig a mai rohanó, fejvesztett, önmagából kifordult világban nem túl boldogságteljes. Munkája Erdélybe szólítja, melynek során a bulvárból és címlapokról már jól ismert, nőfaló, lázadó hírében álló herceget kell hét napig vendégül látnia. 

A történet úgy kezdődik, hogy a herceg megérkezik az erdélyi vendégházba, ahonnan Rose Müller fogja majd kalauzolni hét napon keresztül.
A herceg már az elején nagyon közvetlen a nővel, ami bevallom, picit meglepett. Hevesen udvarol neki, ezerszer elmondja, hogy mennyire gyönyörű, célozgat neki, már első nap fehérneműben fürdik vele a tóban. De ha azt vesszük, hogy egy "bulvárhősről" van szó, ez még belefér.
A férfi 30, a nő 40 éves. Talán ebben is eltér a könyv a szokásos romantikus regényektől, hogy itt a nő az idősebb. Tehát nem egy tizenéves-húszéves csitri esik szerelembe a"nagy" és híres emberrel.
Rose egyébként számtalanszor megjegyzi magában, hogy milyen jól néz ki, milyen jól tartja magát: lapos has, feszes fenék, barna bőr - szóval még ha tagadja is az elején, fontos neki, mit gondol róla a nála tíz évvel fiatalabb herceg.
A könyvből megismerhetjük az erdélyi vendéglátást (Hédi), a szép tájakat, a természet vadságát (vihar), és a híres helyeket (Gyilkos-tó).

Stílusát tekintve szórakoztató irodalom kategória, eleinte főként párbeszédekre épít, ám szerencsére egy idő után csökkennek az egymást heccelő, nem túl magasröptű eszmecserék a férfi és a nő között, és előtérbe kerülnek az érzelmek és ezáltal a leírások.
Ami viszont elszomorított, hogy sajnos vannak benne helyesírási és/vagy gépelési hibák. Azért ezt kijavíthatta volna, legalább aki korrektúrázta/kiadta a könyvet. 

Picit sajnáltam, hogy az írónő beazonosíthatóvá tette a herceget. Sokkal romantikusabb lett volna számomra, ha saját magam képzelhettem volna el az álomherceget. De ez már az én bajom.

A történetnek van folyatása is, így az igazán érdekes dolgok ezután következnek majd Vajon folytatódik a kapcsolatuk? Mennyi ideig? Csak a budapesti látogatás erejéig? Vajon tényleg nem okoznak gondot a társadalmi elvárások és a korkülönbség?

Hamarosan kiderül, mert jövök a második rész ajánlójával is! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…