2014. október 18., szombat

Corinna Miller: 7 nap a herceggel

A 7 nap a herceggel egy elsőkönyves magyar írónő regénye. Könnyed, romantikus történetnek ígérkezik ajánlója alapján:

Rose negyvenes évei elején járó, vonzó, munkájában sikeres, mások által oly nagyra becsült és tisztelt budai nő. ... Idegenvezetői hivatása miatt igen nehéz a kapcsolatainak megfelelő ápolása, legyen szó akár a barátokról, akár párkapcsolatról. Magányosnak lenni pedig a mai rohanó, fejvesztett, önmagából kifordult világban nem túl boldogságteljes. Munkája Erdélybe szólítja, melynek során a bulvárból és címlapokról már jól ismert, nőfaló, lázadó hírében álló herceget kell hét napig vendégül látnia. 

A történet úgy kezdődik, hogy a herceg megérkezik az erdélyi vendégházba, ahonnan Rose Müller fogja majd kalauzolni hét napon keresztül.
A herceg már az elején nagyon közvetlen a nővel, ami bevallom, picit meglepett. Hevesen udvarol neki, ezerszer elmondja, hogy mennyire gyönyörű, célozgat neki, már első nap fehérneműben fürdik vele a tóban. De ha azt vesszük, hogy egy "bulvárhősről" van szó, ez még belefér.
A férfi 30, a nő 40 éves. Talán ebben is eltér a könyv a szokásos romantikus regényektől, hogy itt a nő az idősebb. Tehát nem egy tizenéves-húszéves csitri esik szerelembe a"nagy" és híres emberrel.
Rose egyébként számtalanszor megjegyzi magában, hogy milyen jól néz ki, milyen jól tartja magát: lapos has, feszes fenék, barna bőr - szóval még ha tagadja is az elején, fontos neki, mit gondol róla a nála tíz évvel fiatalabb herceg.
A könyvből megismerhetjük az erdélyi vendéglátást (Hédi), a szép tájakat, a természet vadságát (vihar), és a híres helyeket (Gyilkos-tó).

Stílusát tekintve szórakoztató irodalom kategória, eleinte főként párbeszédekre épít, ám szerencsére egy idő után csökkennek az egymást heccelő, nem túl magasröptű eszmecserék a férfi és a nő között, és előtérbe kerülnek az érzelmek és ezáltal a leírások.
Ami viszont elszomorított, hogy sajnos vannak benne helyesírási és/vagy gépelési hibák. Azért ezt kijavíthatta volna, legalább aki korrektúrázta/kiadta a könyvet. 

Picit sajnáltam, hogy az írónő beazonosíthatóvá tette a herceget. Sokkal romantikusabb lett volna számomra, ha saját magam képzelhettem volna el az álomherceget. De ez már az én bajom.

A történetnek van folyatása is, így az igazán érdekes dolgok ezután következnek majd Vajon folytatódik a kapcsolatuk? Mennyi ideig? Csak a budapesti látogatás erejéig? Vajon tényleg nem okoznak gondot a társadalmi elvárások és a korkülönbség?

Hamarosan kiderül, mert jövök a második rész ajánlójával is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...