2014. október 13., hétfő

Andrew Cope: Mosómedvék akcióban 1. - Otthon, édes otthon

A Szeleburdi szurikáták után újabb vicces-állatos könyv került a kezembe, amelynek ezúttal mosómedvék a főszereplői.

A négy mosómedve (Sebesmancs, Döme, Lufi és Pepito) elég sok galibát okoznak Totó bá kisboltjában: mindenbe beleesznek, felborítják, ellopják, legyen az chips, alma vagy macskakaja. Lakhelyük is tele van az emberektől elcsent tárgyakkal. És ez nem elég nekik, még többet akarnak. Miután elhagyni kényszerülnek otthonukat, egy véletlen folytán a nagyvárosban kötnek ki, ami igazi paradicsom számukra: ételek tömkelege, pizzák és egyéb finomságok. Aztán kiderül, hogy a nagyváros mégsem olyan buli, mint amilyennek gondolták, ugyanis rengeteg veszélyt rejt. Vajon visszatérnek a biztonságos erdő közelébe? Hogyan fogadja őket Totó bá? Mindezt megtudhatjátok, ha elolvassátok eme "állati" történetet.

A könyv vicces, humoros, már az elejétől kezdve - valahogy jobban bejött nekem, mint a szurikáták, de alapból mindkettő aranyos és vidám, gyerekeknek (és gyermeklelkű felnőtteknek) való kis olvasmány.

A Mosómedvék akcióban szintén a Manó Könyvek gondozásában jelent meg, akár csak a Szeleburdi szurikáták. Folytatása is van, Hamis a mackó alcímmel, ami most jelent meg. A Bélelt Bunda Banda kalandjai tehát folytatódnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...