2014. szeptember 11., csütörtök

Volt egy álmunk - Német-magyar irodalmi sanzonest - programajánló

Egy irodalmi programra hívnám most fel a figyelmeteket.

A Művészetek Palotája Európai hidak fesztiválja idei vendégországának felbecsülhetetlenül sokat köszönhet a magyar irodalom: az út a világirodalomba Németországon át vezet. Ez az est az eleven kulturális kapcsolatok talaján minden hivatalosságtól mentes, fergeteges műsort kínál a berlini falbontás huszonöt éves évfordulóján. Olyan estet, amelyen a Magyarországon is jól ismert Terézia Mora és Ingo Schulze Németországban is népszerű magyar írókkal, Esterházy Péterrel, Bán Zsófiával és Dragomán Györggyel beszélget majd az irodalmi kapcsolatok "motorjának" számító Dalos György moderálásával. A magyar származású német írónő, Terézia Mora elbeszélései, regényei, drámái, hangjátékai a kegyetlenségről és az irgalomról, vagyis az emberi létezés kiszolgáltatottságáról szólnak. A Drezdában született Ingo Schulze novellái, regényei pedig a német rendszerváltás nagy krónikájaként olvashatók, míg újabb esszéi tükröt tartanak a késő kapitalizmus és a globalizáció társadalma elé. Mindkettőjük legfontosabb művei magyarul is megjelentek.
A sanzonokat, kuplékat, világslágereket játszó, koncertjeire egyre szélesebb közönségréteget vonzó HANEM zenekar nemcsak újrahangszereli, de újra is értelmezi a dalokat, amelyekhez kortárs költők írnak új szövegeket. Ezúttal - kifejezetten erre az alkalomra - a német dalkincsből válogattak, Schumanntól a Rammstein együttesig, Rick Róbert zenei vezetésével. A Pelsőczy Réka rendezte estet Czakó Zsolt és Balogh Balázs háttérvetítése teszi teljessé.

Közreműködik: Terézia Mora, Ingo Schulze, Esterházy Péter, Bán Zsófia, Dragomán György
Moderátor: Dalos György.

Időpont: 2014. szeptember 15. 19.00
Jegyár: 2300 Ft.

Forrás: www.mupa.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...