2014. szeptember 1., hétfő

Ian Whybrow: Szeleburdi szurikáták

Indulás! Mi, szeleburdi szurikáták útra kelünk, hogy megtaláljuk a blablák buckáit, és közben olyan kalandokat éljünk át, amiket a kölykeinknek is mesélünk majd!

Egy humoros könyvet ajánlok most figyelmetekbe, amit még nyár elején a Könyvhéten vettem meg. A szurikáták alapból is vicces figurák, ahogyan kikukucskálnák a kis gödrökből. No de vajon milyen lehet a kinti élet a biztonságos kis zug után? A három kis szurikátakölyköt, Ficúrt, Ábrándot és Mimit, nagybácsikájuk vezeti be az élet rejtelmeibe. Rengeteget sztorizik a fenti világról, többek közt a blablákról. Persze a kinti világ nem csupán vicces és érdekes, hanem ott vannak az ellenségek, például a bagoly is. Aztán eljön az idő, amikor a kis kölykök is kalandba keverednek. Vajon mennyire segít majd nekik, amit a bácsikától hallottak? És milyen különleges tárgyakat találnak?

A Manó Könyvek gondozásában megjelent "Állati kalandok" sorozat első részének van egy folytatása is, bár az nem szurikátákról szól. Ennek Mosómedvék akcióban a címe. Gondolom hasonló stílusú lehet.

A könyvet én nagyobb gyerekeknek ajánlanám (több szöveg, fekete-fehér képek), akik már önállóan is tudnak olvasni. A fejezetek nem hosszúak, a betűk is nagyok, így gyakorlásnak vagy éppen a nyári szünetben kikapcsolódásnak is jó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...