2014. szeptember 13., szombat

Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Mikor annak idején megjelent ez a könyv és mindenhol hirdették, már felkeltette a figyelmemet. Természetesen elsősorban a borítója miatt, ami eléggé különös és hátborzongató: egy babakocsi fölé nem játékok, hanem olló, kés és fémtárgyak vannak fellógatva. Vajon miért? Első tippem az volt, hogy biztos ezek egy kis zombigyerek játékai. De nem. Mint kiderül, pont a gonosz elűzése miatt lógnak ott.

A címből már sejteni lehet, hogy nem mindenki az, akinek látszik, akarom mondani, született. Ilyen főhősünk, Mackie is, aki egy átlagos, iskolás srácnak néz ki, ám valami nem stimmel vele. Például rosszul lesz, ha fém tárgyak közelébe ér. Aztán, miután bekövetkezik a tragédia Tate családjában, Mackie minden követ megmozgat, hogy kiderüljön az igazság. Vajon az a kisgyerek, aki meghalt, valóban Tate húga volt? Vagy netán egy "elcserélt"? De akkor hol van az igazi kishúg?

Néha kicsit vontatottnak éreztem a könyvet, nem egy pörgős regény, ám a második felében-vége fele azért izgalmasabb. Kedvenc szereplőm volt Emma, az ő jelleme jól példázza a testvéri szeretetet - végülis Mackie neki köszönheti, hogy annak idején "életben maradt".
Mivel fantasyról van szó, sok furcsa és ronda "lény" szerepel benne. Azt nem tudtam eldönteni, Mackie - "származása" miatt - vajon mennyire ronda, én inkább egy átlagos kamaszsrácnak képzeltem el. Kiemelném még Roswellt, Mackie legjobb barátját, aki mindig jött és segített, amikor kellett. Az anya viszont nekem kicsit furcsa volt.
(És tudom, hogy ez csak egy kitalált történet, de azért belegondoltam, mi lenne, ha a gyermeked helyett egyszer csak egy másik lényt találnál a bölcsőben? Ááá.)

A hivatalos ajánló:
Mackie Doyle nem mindennapi srác.
Nem járhat templomba a családjával, mert az felszentelt hely, és rosszullét kerülgeti, ha fémhez kell érnie vagy ha vér közelébe kerül. Mindezek hátterében sötét titok lappang, amely behálózza Gentry amúgy idillinek tűnő városát.
Egy napon azonban Mackie-nek muszáj szembenéznie az igazsággal, a hátborzongató titokkal, hiszen a különös szép lány, Tate és családja is a rémisztő játszma része lesz.
Mackie úgy érzi, meg kell tudnia, honnan jött és hová szeretne tartozni valójában, miközben Tate-nek is próbál segíteni abban, hogy megtalálja köddé vált kishúgát…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...