Ugrás a fő tartalomra

Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Mikor annak idején megjelent ez a könyv és mindenhol hirdették, már felkeltette a figyelmemet. Természetesen elsősorban a borítója miatt, ami eléggé különös és hátborzongató: egy babakocsi fölé nem játékok, hanem olló, kés és fémtárgyak vannak fellógatva. Vajon miért? Első tippem az volt, hogy biztos ezek egy kis zombigyerek játékai. De nem. Mint kiderül, pont a gonosz elűzése miatt lógnak ott.

A címből már sejteni lehet, hogy nem mindenki az, akinek látszik, akarom mondani, született. Ilyen főhősünk, Mackie is, aki egy átlagos, iskolás srácnak néz ki, ám valami nem stimmel vele. Például rosszul lesz, ha fém tárgyak közelébe ér. Aztán, miután bekövetkezik a tragédia Tate családjában, Mackie minden követ megmozgat, hogy kiderüljön az igazság. Vajon az a kisgyerek, aki meghalt, valóban Tate húga volt? Vagy netán egy "elcserélt"? De akkor hol van az igazi kishúg?

Néha kicsit vontatottnak éreztem a könyvet, nem egy pörgős regény, ám a második felében-vége fele azért izgalmasabb. Kedvenc szereplőm volt Emma, az ő jelleme jól példázza a testvéri szeretetet - végülis Mackie neki köszönheti, hogy annak idején "életben maradt".
Mivel fantasyról van szó, sok furcsa és ronda "lény" szerepel benne. Azt nem tudtam eldönteni, Mackie - "származása" miatt - vajon mennyire ronda, én inkább egy átlagos kamaszsrácnak képzeltem el. Kiemelném még Roswellt, Mackie legjobb barátját, aki mindig jött és segített, amikor kellett. Az anya viszont nekem kicsit furcsa volt.
(És tudom, hogy ez csak egy kitalált történet, de azért belegondoltam, mi lenne, ha a gyermeked helyett egyszer csak egy másik lényt találnál a bölcsőben? Ááá.)

A hivatalos ajánló:
Mackie Doyle nem mindennapi srác.
Nem járhat templomba a családjával, mert az felszentelt hely, és rosszullét kerülgeti, ha fémhez kell érnie vagy ha vér közelébe kerül. Mindezek hátterében sötét titok lappang, amely behálózza Gentry amúgy idillinek tűnő városát.
Egy napon azonban Mackie-nek muszáj szembenéznie az igazsággal, a hátborzongató titokkal, hiszen a különös szép lány, Tate és családja is a rémisztő játszma része lesz.
Mackie úgy érzi, meg kell tudnia, honnan jött és hová szeretne tartozni valójában, miközben Tate-nek is próbál segíteni abban, hogy megtalálja köddé vált kishúgát…

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …