2014. augusztus 6., szerda

Katherine Noll: Kung Fu Panda 2.

Kislányomnak most épp a Kung Fu Panda a kedvence, így nagyon megörültem, mikor a Molybolt-ot böngészve "szembejött velem" egy pandás könyv, ráadásul akciósan, 800 Ft-ért.

A keménytáblás, nagyalakú mesekönyv érdekessé az, hogy minden második oldalon egy recept található, ami a szereplők kedvenc étele. Ilyen például Ping úr híres levese, vagy Po gombóca, de vannak benne saláták is, illetve Majom sütije is. Mondjuk hozzáteszem, összetevőjük tekintetében nem a legegyszerűbb receptek, sőt, szinte a legtöbbhöz kell szójaszósz, vagy kínai fűszerkeverék, esetleg tofu vagy más keleti különlegesség.

A mese pedig (merthogy a könyv felét az teszi ki) a mozifilmek alapján meséli el röviden, hogy ki is az a Po, hogyan lett sárkányharcos, egészen odáig - ami a második rész vége - hogy legyőzi a gonosz pávát. A könyv címében a 2-es szám szerepel, így a film második részéből több is van benne, de természetesen, mint írtam, a kezdetekről is olvashatunk.

A hátoldala pedig egy matricás foglalkoztatófüzetet hirdet - szintén a pandával és barátaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...