2014. március 29., szombat

Csordás Lajos (szerk.): Séták a 6-os villamos vonalán

Elsősorban budapestieknek ajánlanám eme könyvecskét, amely színes fényképekkel és rövid, magyar és angol nyelvű ismertetőkkel mutatja be a 6-os villamos útvonalát.
Ahogyan a villamos is, mi is a Moszkva térről indulunk (a 2008-as kiadásban még ez a név szerepel, holott, mint tudjuk, már Széll Kálmán tér). Az utazás során, érintve a fontosabb megállókat - Széna tér, Nyugati, Oktogon, Blaha Lujza tér, egészen a Móricz Zsigmond körtérig - , sok nevezetes épületet és építészeti stílust ismerhetünk meg, nemcsak a körút mentén, hanem a szomszédos utcákban is. Nem is gondolnánk, zsúfolódva az utazó tömegben, hogy mennyi neves hely és rejtett kis érdekesség mellett haladunk el nap mint nap. Egy-egy régi mesterséget (tollkészítő- vagy éppen kalaposműhely) is megismerhetünk a könyvből.

Aki szeret böngészgeti, annak igazi csemege lesz ez a könyv!

Ajánló:
Létezik-e pestibb útvonal, mint a Nagykörút? Létezik-e pestibb villamos, mint a 6-os? Ez az album Budapest leghíresebb villamosvonalán kalauzol végig, a Moszkva tértől a Móricz Zsigmond körtérig, a 19. század végén kiépült, tágan értelmezett körúton. Feltárja párizsias szépségeit, a házak sajnálatos kopottsága mögött szeretettel és rácsodálkozással igyekszik megmutatni olvasóinak a világvárosi bulvár értékeit, hangulatait, lakóit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...