2014. január 23., csütörtök

Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában

Most sem csalódtam Zafónban.
Mikor kivettem a könyvtárból A mennyország fogságában című könyvet, otthon döbbentem rá, hogy ez tulajdonképpen egy sorozat harmadik része. Az első részt, A szél árnyékát olvastam, a másodikat, az Angyali játszmát azonban nem. 
Szerencsére a második rész kihagyásával is érthető volt a történet (bár biztos lett volna olyan háttérinfó, ami hasznos lett volna, de a történet maga így is kerek volt.)

A könyvesboltban felbukkan egy rejtélyes öregember, aki nem hagyja nyugodni Danielt, és nyomozni kezd utána, vajon ki lehet. Innen kiindulva vezet vissza minket barátja, Fermín a múltba, és bukkannak elő újabb érdekességek Daniel múltjából is. Fermín részletesen mesél a fogságban töltött időszakról, a cellatársáról, a regényíró David Martinról, a titkos kulcsról, majd a szabadulásáról. Miközben a múltban kalandozunk, Fermín esküvői előkészületeibe is bepillantást nyerhetünk, illetve mintha Daniel felesége is titkolna valamit.

A történet, mint írtam, kerek egész, gyorsan lehet haladni vele, főleg Fermín elbeszélései olvastatják magukat. Nincs benne annyi szövevény, mint A szél árnyékában, viszont rejtélyes dolgok annál inkább. Sőt, az az érzésem - mivel számomra kicsit hirtelen zárult le, másrészt, mint megtudtam, a sorozatnak negyedik része is lesz, - hogy van még minek előbukkannia a múltból.

A hivatalos ajánló:
Zafón első világsikerű regényének, A szél árnyékának két főhőse, Daniel és Fermín, néhány hónap elteltével újabb kalandokra indul Barcelona utcáin, egy rejtélyes idegen nyomát követve. De az út valójában a múltba vezet. Milyen titkokat rejteget Fermín élete? Mindent tud-e Daniel a családja történetéről? Nem lenne-e jobb, ha bizonyos dolgok örökre rejtve maradnának? Úgy látszik, eljött az idő, hogy megtudjuk az igazságot, és a keserű emlékek felidézése közben fény derül az Angyali játszma című rejtélyes kézirat keletkezésének körülményeire is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...