2014. január 2., csütörtök

Agatha Christie: Poirot karácsonya

Az ünnepi készülődésben valahogy úgy jött ki, hogy pont karácsonyi témájú könyveket vettem ki a könyvtárból. Ezek közül az egyik Agathat Christie: Poirot karácsonya volt.

A karácsony a szeretet ünnepe. Egybegyűlik a család, távoli rokonok találkoznak. Ám nem csak a szeretet, hanem a gyűlölet, a rég elfojtott apró bosszúságok is könnyebben felszínre törnek az ünnepi felfokozott hangulatban. 

Egy angliai kisvárosban is feszültségeket szül a nagy összejövetel. Rég nem látott gyermekek találkoznak az idős Simeon Lee házában. Sőt, idegenek is érkeznek. Amit pedig sejteni lehet: "természetesen" gyilkosság is történik, az áldozat pedig nem más, mint a fent említett, gazdag öregúr. 
Poirot nyomozni kezd, és természetesen mindenki gyanúsított lesz. A család az idegeneket gyanúsítja, ám ugyanakkora az esélye annak, hogy egy bosszúszomjas közeli családtag volt az elkövető. Vajon mindenki az, akinek látszik és kiadja magát? És hova tűntek a gyémántok? És mi áll az öreg végrendeletében?
Nagyon szövevényes krimi, csapdába estem én is, hiába tippeltem, hogy ki lesz a gyilkos (a tippem persze mindig változott, jól össze is zavarodtam), a végén olyan fordulatok állnak be, amelyektől komolyan leesik az ember álla!

A Tíz kicsi néger és a Gyilkosság az Orient Expresszen után szerintem ez a legjobb Agatha Christie krimi! Furcsa, hogy korábban nem nagyon hallottam róla, pedig állítólag film is készült belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...