Ugrás a fő tartalomra

Kőváry Anett: Mindjárt harminc

Mivel nem igazán hallgatok rádiót, nem sokat tudtam Kőváry Anettről, a Class FM volt hírszerkesztőjéről, de ennek ellenére érdekelt a könyv. Egyrészt szeretem az önéletrajzi ihletésű regényeket, másrészt maga a téma is felkeltette az érdeklődésemet. Még én is jól emlékszem arra a korszakomra, amikor is kb. 26 éves korom körül gőzerővel kerestem az igazit, és hiába botlottam léptem-nyomon mindenféle pasiba, valahogy egyikben sem találtam meg, azt akit keresek, és közben csak azt éreztem, hogy "öregszem" és sürget az idő.

A könyv főhőse, Végvári Vanda sem túl szerencsés a férfiakkal, és sajnos sokszor elköveti a tipikus női hibákat. Például nem értettem, a kis focista után minek fut annyira, illetve, ha az ajtóból kidob egy pasit, miért csodálkozik, hogy a közösségi oldalon törli az ismerősei közül. Őszintén, az autóversenyzős részeket néha picit untam, főleg a közepe fele volt ebből picit sok. Mondjuk érthető, Anett, akarom mondani Vanda napjait akkoriban ez töltötte ki.
 A humora különben nagyon jó! Kiemelném az olasz pasis részt (gáááz), illetve nekem még az tetszett, amikor Kínába utazik repülőn. (Meg amikor kiderül egy helyes pasiról, hogy 90-es születésű. Jajj.) A végén pedig bebizonyosodik, hogy lehet, hogy mégis csak az lesz az igazi, akiről nem is gondoltuk volna?
Nem volt rossz könyv szerintem, jól jött sűrű munkanapjaim közepette.

A hivatalos ajánlóból:
Kőváry Anett, a Class FM Morning show-jában országosan ismertté vált hírolvasó-hírszerkesztő első regényének főhőse nemcsak izgalmas helyzetekbe, hanem idiótábbnál idiótább férfiakba is botlik, a tévedéseket pedig irigylésre méltó öniróniával és humorral próbálja feldolgozni. Eközben rendületlenül hiszi, hogy a mese a királylányról valósággá válik.

Az e-book-ot köszönöm a Bookandwalknak és a Könyvfalóknak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Fejős Éva: Bébi, bumm!

Emlékszem, amikor lehozta a sajtó, hogy Fejős Éva babát vár, én is ledöbbentem picit: nem is pont az életkora miatt (ld. 49 évesen szült), hanem mert számomra ő tipikusan az az utazgatós-világjárós szabadon élő (író)nő, akinek ha nincs gyereke, hát nincs gyereke, színes és nyüzsgős az élete anélkül is. Aztán mégis: ő is anya lett, még ha később is.
A könyvben még a várandósága előtti évekről is beszámol, amikor már (negyven felett) megfogalmazódott benne, hogy gyermeket szeretne, de még éveket kellett várnia rá, hogy kezében tarthassa kislányát. Többször is megemlíti a regény során, hogy valóban nincs időhöz kötve a gyermekvállalás, de senki se várjon ilyen sokáig, ne halogasson, hogy "majd akkor lesz gyerekem, ha ez és ez meglesz..." stb., mert ő is sokat halogatott. Meg nyilván az egészségügyi okok: kevesebb az esély a teherbeesésre, lehet, hogy műtét is kell előtte vagy csak mesterségesen eshet teherbe.
(Kis személyes kitérő. Korábban én is úgy voltam vele, hogy fialaton, t…