2013. augusztus 19., hétfő

Katie Ffode: Recept a szerelemhez

Balaton, strand, kánikula - ilyenkor nincs is jobb, mint valami jó csöpögős olvasmány. Emiatt kölcsönöztem ki Katie Fforde könyvét, amely egyszer elolvasható, rossznak nem nevezném, de jónak sem.

Amikor Zoe Harpert beválogatják egy televíziós főzőversenybe, izgatottan várja, hogy bemutathassa a tudományát. Ha nyer, ismertséget és pénzt szerez, amivel valóra válthatja az álmát: saját kis delikateszboltot nyithat.
Ám alighogy kezdetét veszi a verseny, Zoe rádöbben, hogy nehezebb dolga lesz, mint hitte. Mert nem csupán Cherrel, egy rendkívül becsvágyó és álnokul fondorlatos vetélytársnővel kell megküzdenie, de ráadásul menthetetlenül belehabarodik a zsűri egyik tagjába, a szívdöglesztő Gideon Irvingbe...

Ami tetszett benne, az maga a téma, a főzőverseny, és annak egyes feladatai, amelynek végén mindig egy embernek távoznia kell. Merthogy ez is egy egyfajta valóságshow, amelyet a tévé is közvetít. A versenyzők hol csapatban dolgoznak, hol külön-külön állítanak össze menüt, hol túrázó társaságra kell főzniük, hol esküvői násznépre borkorcsolyákat kreálniuk. Érdekes volt olvasni, hogyan készülnek az egyes feladatokra.
A verseny házigazdája egy 9 hónapos terhes asszony (Fenella) és a férje (Rupert). Az ő házukban és istállójukban szállásolják el az emberek egy részét. Persze mondanom sem kell, hogy a gyerek közben megszületik. Zoe meg mindenhol ott van, segédkezik. A könyvben van kb. 100 olyan oldal, ami nem is a versenyről szól, hanem a szülés-keresztelő-nagyszülők a téma... szóval akár ki is maradhatott volna - vagy akkor kevés lett volna az oldalszám? Mindenesetre én már nagyon vártam, hogy visszatérjünk az igazi cselekményre.
Aztán ott a szerelmi szál, ez sem lett volna rossz, de valahogy mégsem volt az igazi. Mint tudjuk, Zoe kissé összegabalyodik az egyik zsűritaggal. De ez a szerelmi szál iszonyú sablonos és kiszámítható volt! Tipikus: titkolják, a gonosz Cher be akar kavarni, majd kiderül Gideon le nem zárt múltja... és persze a végén ott az egymásra találás, a happy end.

Szóval ezt a könyvet csak annak ajánlom, aki nagyon unatkozik a nyáron, vagy jó kajákról szeretne olvasni (ez esetben a felesleges oldalakat nyugodtan lapozza át).
Őszintén: a Hív Amszterdam című regényen kívül nekem nem nagyon jött be más Katie Ffordtól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...