2013. augusztus 30., péntek

Hajók - Mi micsoda sorozat 46.

Kislányom mostanában nagyon megszerette a hajókat. Szoktam neki mesélni régi hajókról, illetve a Titanic története is érdekli: hogyan ütközött a jéghegynek, hogyan süllyedt el.
Nagyon megörültem neki, mikor a neten böngészve megláttam, hogy a Mi micsoda sorozatban van hajós könyv! Mondjuk csodálkoztam volna, ha az ifjúsági ismeretterjesztő sorozat nem tartalmazna ilyen jellegű olvasmányt. (A kiadón keresztül sajnos nem sikerült megrendelnem - legalábbis nem kaptam visszaigazolást azóta sem, hogy mehetek érte-, így inkább személyesen vettem meg az Alexandrában, ahol szerencsére pont volt belőle egyetlenegy példány!)

A könyv természetesen elnyerte kislányom tetszését! A színes, képes könyvből megismerhetjük a hajó történetét, kezdve a fatörzstől és tutajtól, az egyiptomi hajókon, vikinghajókon, gőzösökön át egészen a modern, óceánjáró luxushajókig. Amit picit hiányolok, hogy a Titanicról alig van benne valami, csupán egy kisebb fekete-fehér kép rövid szöveggel. De egyébként nagyon jó könyv, kislányom már simán tudja például, melyik hajó a karavella, vagy hogy mit neveznek főroyalnak.

A sorozatot ezzel a könyvvel kezdtük meg, de biztos vagyok benne, hogy több részt is be fogunk még szerezni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...