2013. augusztus 10., szombat

Felméri Péter: A három ufó

Őszintén szólva, fogalmam sem volt, mi ez a könyv - paródia, komédia? 
Három ufó (Csabax, Sándorx és Verax - az ufóknak x-re végződik a nevük) meglépnek egy csodatévő robottal, és "természetesen" Magyarországon, mégpedig Vecsésen szállnak le. Innen kezdődnek a poénos történések, kezdve, hogy a ruhaboltos hölgyemény rögtön kiposztolja a fészbúkra, hogy különös látogatói érkeztek, és gyűjti a lájkokat, mindeközben a kínai és turis cuccokba öltözött ufók Nokai töltő után kajtatnak, emiatt felvonatoznak Budapestre. Nos, kb. így képzeljétek a regényt. 
Számomra az volt érdekes, hogy olyan helyeken járnak, menekülnek, ahol én szinte nap mint nap megfordulok (esküszöm, megnézem egyszer, hogy az Oktogonon - beazonosítva kb. az OTP épületében - valóban van-e Max, a Kristálykoponya Gyülekezet - jó, tudom, nincs, de akkor is vicces.)
Híres emberek nevei is felmerülnek, végül Badár Sándor(!) lesz a hős megmentő, aki, mondani sem kell, szintén ufó. De vannak itt japán turisták is.
Amit talán egy kicsit már untam a vége felé, hogy csak üldözik őket, menekülnek, kiszabadulnak stb., szóval ezt lehet hogy rövidebben is lehetett volna. Mondjuk így sem hosszú regény.
A történéseket egyébként jópofa lábjegyzetek és rajzok tarkítják.

A hivatalos ajánló:
Az emberek többségének fogalma sincs, hogy ufók egyáltalán léteznek. Egy kis részük talán sejti, amit pár kiválasztott biztosan tud: a földönkívüliek köztünk élnek. Sőt nem csak élnek, hanem jönnek-mennek, bevásárolnak, fogat mosnak, sajtot majszolnak, vakaróznak. És csodákat építenek: piramisokat, stonehenge-eket, felhőkarcolókat, Kossuth Lajos-szobrokat. Ez a regény három ilyen ufó története…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...