2013. július 20., szombat

Winkler Róbert: Márton és Micike az autószerelő műhelyben

Mikor a Könyvhéten, a Kolibri Kiadó standjánál megvettük a böngészőket, egy 2+1 akciónak köszönhetően választhattunk egy harmadik könyvet is. Kislányom "természetesen" nem lányosat választott (hiába ajánlgattam neki a Kerekítőt - az volt még kitéve), neki az autószerelős könyv kellett, amely 2012-ben Szép Magyar Könyv-díjat nyert!

A könyv elsősorban az autószerelő szakma iránt érdeklődő kisfiúknak szól, de másoknak is érdekes lehet (pl. autószereléshez abszolút nem értő anyák - ez most nem célzás! :) - is sokat tanulhatnak belőle).
A történet úgy kezdődik, hogy Márton kutyusa, Micike elszökik, és pont egy autószerelő műhelyben bújik el. Mikor a kisfiú utána megy, találkozik Pista bácsival, a lelkes és beszédes mesterrel, aki beavatja őt a "titkokba". Márton többek közt megtudja, mi is az a  légkalapács és a krokodil(!), mire jó a golyósprés, hogyan zajlik a centírozás, vagy éppen a fényezés. Nem csoda, ha ezek után ő is autószerelő szeretne lenni, ha nagy lesz.
A könyv nyelvezete tényleg szép, gyerekeknek is jól érthető, és szakmailag is nagyon profi, látszik, hogy hozzáértő ember írta!

A szerzőről: 
Winkler Róbert író, újságíró 1968-ban született Győrben.
A TotalCar.hu alapító főszerkesztője 2000 és 2013 között, 2013. márciusától vezető szerkesztője, valamint a Totalcar című televíziós műsor műsorvezetője.
Ismert műve még a Ctrl+C/Ctrl+V (2006).
(Forrás: Wikipedia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...