2013. július 26., péntek

Benyák Zoltán: Ars Fatalis

Különös apró tárgyak, véletlen - vagy talán előre megtervezett? - történések jellemzik Benyák Zoltán Ars Fatalis című könyvét.
A főszereplő, Anton, a vándor, keresi-kutatja a sors rejtelmeit, éppen csak úgy, mint az a különös lányt, akit a párizsi metróban látott. Egy varázserejű üveggolyóval a zsebében utazik haza Isztambulból, majd Budapesten még a bolondokházát is megjárja.
A könyv olyan kérdésekre keresi a választ, hogy vajon meg van-e írva előre a sorsunk, ki írja a sorsunkat, és mekkora hatalma van a sötét, gonosz erőnek. A könyv a valóság és a fantázia határán ugrál, misztikus és rejtélyes, mindeközben apró szimbólumok tűnnek fel, újra és újra. Kedvencem a fekete holló tolla, illetve a sorskönyv-írós jelenet! Az ember akarva-akaratlanul elgondolkodik ilyenkor, vajon a mi sorsunkat is így írják? És kik írják? Vagy amikor dobókockákkal játsszák le, mi fog történni. Szóval sok gondolatot ébreszt a könyv, pl. hogy mennyit ér az emberi sors, vannak-e véletlenek, vagy eleve elrendelés?
Hozzátenném, hogy én inkább realista vagyok - ennek ellenére azért picit elgondolkodtam én is.

A hivatalos ajánló:
Anton Pal sosem kutatta az élet nagy titkait, annak mozgatórugóját, a sorsot, a szerencsét, a végzetet. Most mégis olyan kalandba keveredik, ami fenekestől fordítja fel a világképét.
Egy üveggolyó Isztambul piacáról, egy pár dobókocka egy budapesti bolondokháza mélyéről, egy lány Párizs metrójából, egy férfi fekete kalapban, egy holló tolla.
Benyák Zoltán nemcsak érdekfeszítő történetet kínál az Ars Fatalis lapjain. Sorai észrevétlenül telepednek az olvasóra, és ott maradnak a könyv olvasása után is.

A szerzőről: 
Benyák Zoltán Budapesten született, 1976. június 4-én. Mérnöki diplomája megszerzése és műszaki tanulmányai mellett folyamatosan foglalkozott és foglalkozik az írással.
Korábban Jonathan Cross néven (is) írt könyveket.
További infó és kép forrása: ITT.

A könyvet a Könyvfalók blognak ajándékozta a szerző, így került el hozzám is egy pár hét erejéig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...