2013. június 7., péntek

Kaszás György - Elek Lívia: Amit a .... -ról tudni kell - sorozat

Emlékeztek? Gyerekek lehettünk, mikor nagy sikert aratott az Amit a .... -ról feltétlenül tudni kell sorozat. Békáról, elefántról, zsiráfról, koaláról születtek humoros, olykor már-már fárasztó "ismertető" írások, szójátékokkal és színes-vicces illusztrációkkal tarkítva. Nagy kedvencem volt az orrszarvús és a tevés könyv - családtagjainkkal mindig idéztük belőlük a poénokat.
Később is jelentek meg még részek, volt, ami jobb volt, volt, ami kevésbé, aztán telt-múlt az idő, és elfelejtődtek ezek a kis könyvek. (Pontosabban mi megőriztük őket - jelenleg húgom és a kisfiai vigyáznak rájuk.)

Jó hír - és számomra váratlan és nagy meglepetés volt -, hogy az Animus Kiadó gondozásában újból kaphatóak ezek a kis könyvecskék! Sőt, az Ünnepi Könyvhétre új részekkel jöttek ki. Amit a disznókról..., Amit a lovakról..., Amit a lajhárokról feltétlenül tudni kell. A disznóst és a lovast meg is vettem: szerencsére a humor változatlan, főleg a lovason nyerítettem sokat (csak hogy stílszerű legyek).
Sajnos már nem negyvenakárhány forintba kerülnek, mint az első példányok, hanem 1290 Ft-ba (illetve most a könyvhéten kedvezményesen egy ezresért árulják őket.)

A könyveket a kiadó honlapján tekintheted meg.
Ha nevetni és/vagy nosztalgiázni szeretnél, semmiképp ne hagyd ki őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...