2013. május 22., szerda

M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

M. C. Beatontól eddig két Agathat Raisin krimit olvastam (A spenótos halálpite, A parázna lódoktor), holott a középkorú, Londonból vidékre költözött hölgy történetei egy teljes sorozatot ölelnek fel. Az egyes könyvek pontos sorrendjét nem tudom, van köztük Az elkóborolt túrázó, Az elültetett kertész ...stb  - mind olyan történetek, amelybe Agatha is belekeveredik, és persze mindig nyomozni akar.

Az életveszélyes esküvőben Agatha férjhez megy, pontosabban csak menne Jameshez, ám egyszer csak előkerül a halottnak hitt volt férj! Az esküvő persze ugrik, de az izgalmak csak ezután kezdődnek. Jimmyt (volt férj) ugyanis közben meggyilkolják! Vajon ki tehette? Agatha? Vagy James bosszúból? Mindenesetre Agatha és James ("barátok maradnak") együtt kezdenek el nyomozni. Közben Agatha házat meg szeretné venni egy hölgy, majd lesz itt gyújtogatás, és a végén még főhősnőnk is föld alá kerül.
No nem kell megijedni, hogy mi történik valójában, az kiderül a humoros krimiből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...