2013. május 29., szerda

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 5. - Remény

A Szent Johanna Gimi sorozat ötödik részében következik be az, amire a kezdetek óta vártunk. Persze nem az elején, hanem azon a bizonyos december 20-i napon. Addig is sok minden történik, hol szenvednek kedvenceink, hol barátkoznak, hol cukkolják egymást, közben Kingának hála a két francia fiú is bekavar.
Ami az elején nekem kicsit fura volt, hogy már a tizenegyedik osztályba járnak a "gyerekek" - mindig, mikor le volt írva, hogy 11/b, csak néztem, hogy mi van? Nem tudom, nekem ők örökre kilencedikesek (vagy max. tizedikesek) maradnak.
Ebben az évben új tanulóval bővül az osztály. Egyes diákok viselkedése továbbra is botrányos - mondjuk egy idő után már nem olyan vicces olvasni, hogy nem tudnak normálisan viselkedni, pl. órán, színházban. Remélem, végzősként kicsit benő a fejük lágya. A határozott Kinga pedig egyre utasítgatóbb, iránytgatóbb lett, még a párkapcsolatában is.
A könyv a történések mellett felhívja a figyelmet az utcai veszélyekre és a környezettudatosságra is.
A lényeg, és ezzel nem lövök le poént szerintem, hogy Reni és Cortez végre összejönnek (hurrá), viszont Reni továbbra is szenved! Mert hogy Cortez olyan népszerű, csomó ismerőse van... hm. Remélem, a következő részben nem folytatódik a szenvedés. Mondjuk ez - Renit ismerve - sajna benne van a pakliban, de ennek ellenére várom a folytatást.

A hivatalos ajánló:
Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek…
A 11/B-ben továbbra is „zajlik az élet”, miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon…
Na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt…
Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...