Ugrás a fő tartalomra

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 4. - Barátok

A harmadik rész után rögtön belevágtam a sorozat következő részébe, amely a Barátok címet viseli.
Az eddig olvasott négy könyv közül ez tetszett nekem a legjobban, mivel itt végre talán elindul valami a két főszereplő között. Azt azért hozzá kell tenni, hogy Reni is és Cortez is elég vakok, Reni is csak él a saját kis világában, a saját gondolatai között, írja a naplóját, brühühü-zik, közben nem vesz észre dolgokat.
Aranyosak voltak nagyon a Virággal kapcsolatos történések, a kezdeti titkolózása, és vicces volt Kinga nyomozása ezügyben.
Apropó, Kinga! Nekem ő lett a kedvenc szereplőm! Nagyon bírom a határozott, nyers stílusát, ami valójában sérült lelket takar. Vele tudok a legjobban azonosulni. (Talán mert én is ilyen vagyok?)
A motoros jelenet is izgi volt, végre Reni kicsit lázad. :)
Ami nem tetszett, hogy Reni többször is Arnoldot, a barátságot választja, ahelyett, hogy azzal lehessen, akibe elvileg bele van zúgva. Ezzel persze megbánjta Cortezt és "hülyíti" a másik fiút. Azzal mondjuk egyetértek, hogy Arnold tényleg igaz barát, és soha nem tett neki rosszat. A többiek meg azért elmondhatták volna Reninek a Vikivel kapcsolatos változásokat, de ugye természetes az is, hogy "jaj, ne mondd el senkinek" - mindenki titkolózik, és nem akarja elárulni a társát, lehet ez a Vikis dolog, vagy hogy ki megy el év végén.
A balatoni osztálykirándulás viszont... húúú... jaj, de jó! Gimis akarok lenni megint! :)
Természetesen a könyv lezárása rejtélyes és nyitott, ezért amint tudom, olvasom is az ötödik részt! Már letöltöttem, de most más könyvek is várnak rám. De visszatérek még a Szent Johannába! :)

Kedvenc idézetem (Kinga vs. Ricsi):
- Na, látom, a hülyegyerek talált magának játékot - lépett hozzánk Kinga, és fitymálva meredt a kis robogóra.
- Mondja ezt az, aki még lóval jár - bólogatott Ricsi.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …