2013. április 25., csütörtök

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 3. - Egyedül

Mint ahogyan korábban írtam, Leiner Laura ifjúsági sorozatát nem lehet abbahagyni, ha valaki belekezd, muszáj elolvasnia az összes részt.
A gimis diákok a második tanévüket kezdik a Szent Johannában, immáron 10/b-sek lettek. Eltelt a nyár, mindenki meséli az élménybeszámolóit, Kinga dicsekszik barátjával, a "szintén lovas" Olivérrel (akivel igaz, távkapcsolatba került), a menő srácok meg együttes alapítottak - persze ebben Reni "szerelme" Cortez is benne van. Reni továbbra is utálja a rajzot és a rajztanárt (kölcsönösen), és a kevésbé népszerű olvasókörösök közé tartozik (az új taggal, "Harry Potterrel" együtt) ... szóval mondhatni a szokásos mederben zajlik az élet.
Új szereplők is feltűnnek, az egyik, aki persze Reni ellensége lesz, az Viki, aki trombitásként kerül be Cortezék együttesébe. Viki nagyon trendi punk lány, szőke-pink hajjal, füstös sminkkel (ezt a "füstös sminket", akárhányszor szó esik a lányról, mindig megemlíti Reni), szóval trendi a csaj, de ugyanakkor egy bunkó is, dehát, mint gimis tapasztalatainkból tudjuk, a menők mind ilyenek általában. Új szereplő még Dorián, aki, bevallom, nekem már az elején sem volt túl szimpi, pedig akkor még odavolt érte Virág (jó, azért drukkoltam nekik, hogy összejöjjenek). 
Erre a részre, ahogy a a címében is olvasható, az egyedüllét jellemző, ugyanis tipikus, hogyha a legjobb barátnődnek pasija lesz, akkor téged elhanyagol. Cortezről meg nem is beszélve... Reni rengeteget bőg és bénázik, néha már úgy megráztam volna!
Ja, és amit nem értek: a Szent Johanna elvileg egy elit gimi, ahová nehéz felvételi árán lehetett bekerülni. Akkor miért nem tanul senki, hogyhogy a sikeresen felvételizők rossz tanulók lettek, és másolják a házit, bukásra állnak?
Mindegy. Vissza a cselekményre. Egy eléggé káoszos szilveszteri buliról is olvashatunk, amikor is felcsillan, majd szertefoszlik a remény, Reni összezavarodik, ráadásul a szülők büntetése is rátesz mindenre egy lapáttal. Végül egy barátnői kibéküléssel zárul a könyv, vagyis ez a félév.
Egyébként most olvasom a negyedik részt, mivel szerintem úgy éri meg, ha egy tanévet egyben olvasol.
Szóval hamarosan jövök újabb beszámolóval. :)

Az első két részről egyben ITT írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Louise Jensen: A béranya

Elég gyorsan elolvastam ezt a könyvet, amelyet már a Libriben kinéztem (még mikor A Fal -at vettem), ám végül e-könyvként, a bookandwalk-...