Ugrás a fő tartalomra

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 3. - Egyedül

Mint ahogyan korábban írtam, Leiner Laura ifjúsági sorozatát nem lehet abbahagyni, ha valaki belekezd, muszáj elolvasnia az összes részt.
A gimis diákok a második tanévüket kezdik a Szent Johannában, immáron 10/b-sek lettek. Eltelt a nyár, mindenki meséli az élménybeszámolóit, Kinga dicsekszik barátjával, a "szintén lovas" Olivérrel (akivel igaz, távkapcsolatba került), a menő srácok meg együttes alapítottak - persze ebben Reni "szerelme" Cortez is benne van. Reni továbbra is utálja a rajzot és a rajztanárt (kölcsönösen), és a kevésbé népszerű olvasókörösök közé tartozik (az új taggal, "Harry Potterrel" együtt) ... szóval mondhatni a szokásos mederben zajlik az élet.
Új szereplők is feltűnnek, az egyik, aki persze Reni ellensége lesz, az Viki, aki trombitásként kerül be Cortezék együttesébe. Viki nagyon trendi punk lány, szőke-pink hajjal, füstös sminkkel (ezt a "füstös sminket", akárhányszor szó esik a lányról, mindig megemlíti Reni), szóval trendi a csaj, de ugyanakkor egy bunkó is, dehát, mint gimis tapasztalatainkból tudjuk, a menők mind ilyenek általában. Új szereplő még Dorián, aki, bevallom, nekem már az elején sem volt túl szimpi, pedig akkor még odavolt érte Virág (jó, azért drukkoltam nekik, hogy összejöjjenek). 
Erre a részre, ahogy a a címében is olvasható, az egyedüllét jellemző, ugyanis tipikus, hogyha a legjobb barátnődnek pasija lesz, akkor téged elhanyagol. Cortezről meg nem is beszélve... Reni rengeteget bőg és bénázik, néha már úgy megráztam volna!
Ja, és amit nem értek: a Szent Johanna elvileg egy elit gimi, ahová nehéz felvételi árán lehetett bekerülni. Akkor miért nem tanul senki, hogyhogy a sikeresen felvételizők rossz tanulók lettek, és másolják a házit, bukásra állnak?
Mindegy. Vissza a cselekményre. Egy eléggé káoszos szilveszteri buliról is olvashatunk, amikor is felcsillan, majd szertefoszlik a remény, Reni összezavarodik, ráadásul a szülők büntetése is rátesz mindenre egy lapáttal. Végül egy barátnői kibéküléssel zárul a könyv, vagyis ez a félév.
Egyébként most olvasom a negyedik részt, mivel szerintem úgy éri meg, ha egy tanévet egyben olvasol.
Szóval hamarosan jövök újabb beszámolóval. :)

Az első két részről egyben ITT írtam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai

E-könyvben került hozzám Mira Sabo új regénye, amelyet először nem volt kedvem elolvasni, mert nem igazán érdekelt egy szexmániás és hatalommániás ügyvéd története, aztán mivel elég jó értékeléseket olvastam róla a molyon, mégis belevágtam. Az eleje elég ütős, utána kezdődik csak maga a történet, vagyis hogy ki is az a dr. Farkas. Valóban egy olyan alak, akit én is elképzeltem, akinek nem számít a pénz, és minden nőt megkap, akit csak szeretne.. Aztán egyszer csak felbukkan az "angyal", és minden megváltozik, életében először szerelmes lesz. Panni élete sem egyszerű, egy különös "kapcsolatban" él, ráadásul később vetélytársa is akad Farkasnak. Nagyon tetszett, ahogyan Farkas - Panninak köszönhetően - kezd átváltozni Tamássá, hogy ő az a lány, akit először hazavisz szülőfalujába (a vidéki nyugalom, hagyományok, család ábrázolása is fontos szerepet kap a műben). Jó kérdés, hogy a múltat el lehet-e engedni, ha valaki züllött életet élt, meg tud-e változni? Illetve, hogy…

Veréb Emese: Négy évszak években

Veréb Emesét már jól ismerjük a humoros-szerelmi Segítség, már megint egy gyökérrel járok, és "időutazós" A Happy End után című ifjúsági regényei alapján. Nemrégiben megjelent könyve azonban nem regény, nem is A Happy End után várva várt folytatása, hanem egy más műfaj: verseskötet jellegű, egészen pontosan gondolatok összegzése - Négy évszak években.
Az ajánló: Amikor elkezdtem írni ezeket a sorokat, mindössze négy évszak volt mögöttünk. Évekké formálódtak, mi pedig felnőtt emberekké. Talán olyanokká, akik képtelenek elengedni a múltat, mert görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ami egyszer volt, az mindig is lesz. Talán olyan emberekké, akik egész életükben várni fognak egymásra, és így ér véget az ő történetük. Bármit is hoz majd az élet, Te formáltál és vittél arra, ahol lennem kell. Nélküled.
A téma itt is a szerelem, a fájdalom, vágyakozás, elmúlás. Nagyon igaz gondolatok vannak benne, némelyre még az ember maga is rádöbben, hogy hoppá, ezt én is így érzem és így fogalmaznám m…

Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emesét a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! könyvéről ismerhetjük. Nemrégiben újabb regénye jelent meg A Happy End után címmel. Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy ez az előző történet folytatása, ám nem. Teljesen más szereplők, teljesen más környezet, teljesen más felépítés és koncepció. Kicsit romantikus, kicsit időutazós, természetesen a humor sem hiányozhat belőle, ugyanakkor igencsak elgondolkodtató és komolyabb kérdéskört is feszeget. Megváltoztatható múlt, elkerülhetjük a sorsunkat? Vagy bármit teszünk, mégis csak bekövetkezik az, aminek be kell következnie?
Hogy miről is van szó? Kisha Raids egy teljesen átlagos lány. Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újraélni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Kishának tehát - és ezzel remélem nem árulok el nagy titkot - sikerül visszajutnia a múltjába, az elfeledett emlékei közé. Ahogyan újból átéli a mindennapokat, …